Λαμία: Επιστολή της κ. Βασιλικής Δημητράντζουγια το θέμα μετεγκατάστασης των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Υπεύθυνη του νομού Φθιώτιδος και Υποψήφια Βουλευτής του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ” (Κ. Βελόπουλου) Δημητράντζου Βασιλική τηρώντας τα όσα δεσμεύτηκε δημόσια στους πολίτες της Λαμίας στις 15/2/17, στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και των παρεμβάσεών της για τη Φθιώτιδα, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή των Ελλήνων την παρέμβασή τους στο θέμα μετεγκατάστασης των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε να λυθεί άμεσα,ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών.

Η επιστολή παρέμβασής της:

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΠΡΟΣ
1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΘΕΜΑ
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στην πόλη της Λαμίας λειτουργούν δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας) Πληροφορικής και Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοιατρική.

Οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονται τα πανεπιστημιακά τμήματα αυτά δημιουργήθηκαν για να στεγάσουν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές του 2004, 78 τον αριθμό και παραμένουν ως είχαν μέχρι σήμερα που αθροιστικά αριθμούν, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 1300 φοιτούντες.

Οι ίδιοι οι φοιτητές έθεσαν το πρόβλημα σε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο,αναλύοντας διεξοδικά την έλλειψη αιθουσών,εργαστηρίων,χώρου στέγασης βιβλιοθήκης και γενικά όλα όσα δυσκολεύουν τις σπουδές τους.

Θεωρώ ότι η μετεγκατάσταση των φοιτητών επείγει και δικαιούνται την αμέριστη προσοχή σας και την όποια παρέμβασή σας ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα αυτό
Η Λαμία λόγω θέσης εκτιμώ ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για την δημιουργία Πανεπιστημιούπολης που εκτός από φοιτητικές εστίες και το δικό της Πανεπιστήμιο θα περιλαμβάνει κέντρο έρευνας και καινοτομίας.  Χρηματοδοτήσεις έργων όπως αυτό μέσω προγραμμάτων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

ΛΑΜΙΑ 17/02/2017                                                   ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                                     ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
                                                                      ΥΠΕΥΘΥΝΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 
                                                                        ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
                                                                     ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη