Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την ανάπλαση του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για την ανάπλαση του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας
 Διαμαρτυρία των κατοίκων (συνημμένα με τις υπογραφές) για την μορφή που λαμβάνει ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013.

Αναφορικά με την  ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου
του Δημοτικού  μας Θεάτρου

Εμείς που υπογράφουμε  το παρόν εκφράζουμε τις έντονες  αντιρρήσεις μας, αλλά και τις  ανησυχίες μας, για τη νέα μορφή  που παίρνει ο περιβάλλων χώρος  του Δημοτικού Θεάτρου στα  πλαίσια του έργου της ανάπλασης, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή
Μερικές παρατηρήσεις:
  • Τα τσιμεντένια τοιχία για τις μπάρες εισόδου των ΑΜΕΑ κλείνουν την είσοδο του θεάτρου και δημιουργούν αντιαισθητική συνολική εικόνα
  • Η κατασκευή δύο παιδικών χαρών βόρεια και νότια του κτηρίου και η περίφραξή τους με αντιαισθητικό φράκτη, καθώς και η προβλεπόμενη κατασκευή χώρου για σκέιμπορντ, ανατρέπουν τον χαρακτήρα του χώρου, που είναι ένας χώρος πολιτισμού με αντίστοιχες δραστηριότητες μέσα και έξω από το κτήριο.
  • Γνωρίζουμε ότι ο Κίμωνας Λάσκαρης, ο αρχιτέκτονας του Δημοτικού μας Θεάτρου, χρησιμοποιούσε ελάχιστο τσιμέντο στις κατασκευές του, ενώ αρχή του ήταν οι ανοιχτοί ορίζοντες που αναδεικνύουν τις κατασκευές. Θεωρούμε ότι με τη σημερινή ανάπλαση προκαλείται μεγάλη παρέμβαση στην αρχική κατασκευή.
  • Οι παιδικές χαρές μπορεί να θεωρείται ότι εξυπηρετούν πράγματι ανάγκες της γειτονιάς, όμως μπουκώνουν τον χώρο και αλλάζουν εντελώς τον χαρακτήρα της Πλατείας του Θεάτρου από καθαρά χώρο πολιτισμού, σε πολυχώρο με άλλη χρήση. Θέλουμε το χώρο γύρω από το Θέατρο ελεύθερο με πράσινο και λουλούδια και να μπορεί μόνο να φιλοξενεί υπαίθριες εκθέσεις ή να αποτελεί χώρο περιπάτου για τους επισκέπτες και περιοίκους.

Ζητούμε να πάρετε σοβαρά υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας και να μας ενημερώσετε άμεσα για τούτο

Οι κάτοικοι της γειτονιάς







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη