Ελένη Αντωνιάδου: Ευχαριστώ Δημόσια το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Ελένη Αντωνιάδου: Ευχαριστώ Δημόσια το Πανεπιστήμιο Στερεάς - Η γυναίκα της Χρονιάς μιλά στο MAG24
Χαρήκαμε πολύ με την εξέλιξη του θέματος που ανέδειξε το MAG24, με τη βράβευση της Θεσσαλονικιάς Ελένης Αντωνιάδου, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Στερεάς, ως Γυναίκα της Χρονιάς στον τομέα της Έρευνας, στην Αγγλία. Πολλές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα αναδημοσίευσαν την είδηση πολύ γρήγορα και έτσι έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο η επιτυχία αυτή!
Εκτός όμως των προσωπικών επιτυχιών της Ελληνίδας επιστήμονος της NASA, παρατηρήσαμε επίσης την "επιτυχία" από πλευράς ήθους και πνεύματος. Θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι διαβάζοντας την συνέντευξή της στο MAG24.
Τι σημαίνει για εσένα και την οικογένειά σου η διάκριση της Γυναίκας της Χρονιάς (στον τομέα της έρευνας) στην Μ. Βρετανία;
Είμαι πολύ συγκινημένη με τη βράβευση αλλά κυρίως με την αποδοχή του κοινού που μου δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Αποτελεί μια σημαντική διάκριση για μένα, τόσο γιατί είναι ένα δείγμα αναγνώρισης της δουλειάς μου και της πορείας μου στο τομέα των επιστημών και της επιχειρηματικότητας αλλά και επειδή είναι μια ουσιαστική προώθηση για τον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής και της τεχνολογίας τεχνικών οργάνων. Στην εταιρεία Transplants Without Donors LLC δημιουργούμε τεχνητά όργανα από βλαστοκύτταρα και βιοϋλικά με στόχο την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής μεθόδου μεταμοσχεύσεων και κατ’επέκταση επιδιώκουμε να δώσουμε ένα τέλος στο παρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων που δυστυχώς ανθίζει στον τρίτο κόσμο. Η τεχνολογία των τεχνητών οργάνων που κάποτε θεωρείτο σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι πλέον πραγματικότητα και εύχομαι να δούμε σύντομα την επανάσταση που θα φέρει αυτή η θεραπευτική οδός στα κλινικά δεδομένα της υφηλίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: mag24.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη