Ελένη Μακρή-Θεοδώρου: Η στείρα αντιπαράθεση το μόνο που προσφέρει είναι θεαματικές λογομαχίες

Στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων» τοποθετήθηκε σήμερα 24-04-2013 η κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου. Η βουλευτής τόνισε ότι η κοινωνία, η οποία βρίσκεται στα όριά της, έχει ανάγκη τη διόρθωση παθογενειών και τη συμπλήρωση ελλείψεων μέσα από ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα ανακουφίσει κοινωνικές ομάδες, θα εξορθολογήσει τη λειτουργία του δημοσίου και θα αντιμετωπίσει υφιστάμενες δυσλειτουργίες του κράτους.
     Σ’αυτό το πλαίσιο το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζει την προκαταβολή του ποσού σύνταξης για τους αποχωρούντες υπαλλήλους του δημοσίου και τους στρατιωτικούς λόγω καθυστερήσεων της απονομής της σύνταξής τους. Επιπλέον, το ανώτερο χρονικό όριο των 8 μηνών μέσα στο οποίο οι υπηρεσίες του δημοσίου οφείλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συνταξιοδότησης, θα λύσει το πρόβλημα που έχει συσσωρευτεί λόγω του μεγάλου όγκου των αποχωρήσεων.
     Η κα Μακρή αναφέρθηκε επίσης στην επικαιροποίηση του καθεστώτος των αδρανών τραπεζικών λογαριασμών, τα χρήματα των οποίων μετά από συγκεκριμένη διαδικασία περιέρχονται στο δημόσιο για την ορθολογική αξιοποίησή τους. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ενίσχυση της νομικής υπηρεσίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από ιδιώτες δικηγόρους για δίκες οι οποίες γίνονται εκτός Αθηνών, άρει την ερημοδικία, ενισχύει τους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους και, ενισχύει και περιορίζει τα έξοδα του κράτους.
    Η βουλευτής, τέλος, σχολιάζοντας την καταψήφιση του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση είπε χαρακτηριστικά: «Η στείρα αντιπαράθεση το μόνο που προσφέρει είναι θεαματικές λογομαχίες. Αν αυτό επιδιώκετε, το κερδίσατε. Αλλά ο κόσμος περιμένει λύσεις και προτάσεις και όχι ερασιτεχνικές παραστάσεις νεοσύστατων θιάσων».

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more