Κάβος: Το Channel 4 «έκοψε» στα γυρίσματα τη δεύτερη σαιζόν του reality!

Το Channel 4 της Μ. Βρετανίας βρίσκεται στον Κάβο και κινηματογραφεί τη δεύτερη σαιζόν (!) του reality με την εκτός ορίων συμπεριφορά νεαρών Άγγλων που επιλέγουν το φημισμένο για την ελευθεριότητά του θέρετρο της Κέρκυρας.


Ωστόσο, χαρακτηριστικό δείγμα των προθέσεων της εταιρίας παραγωγής, είναι η απόφαση του ίδιου του τηλεοπτικού δικτύου σήμερα να απαιτήσει να σταματήσουν τα γυρίσματα και να επιστρέψει αμέσως όλο το τηλεοπτικό συνεργείο στο Λονδίνο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για πρακτικές που αποκαλύφθηκαν περί της «στόχευσης» σε ακραίες συμπεριφορές και όχι κινηματογράφησης με αντικειμενικότητα της ζωής των νεαρών Βρετανών στην περιοχή του Κάβου την περίοδο των διακοπών τους…


Τους γύρισαν στην Αγγλία!


Ήδη από το μεσημέρι, οπότε και αποκαλύφθηκε η πρακτική της εταιρίας παραγωγής «Dragonfly Film and Television Productions», επικριτικά δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνισή τους στις ιστοσελίδες των μεγάλων βρετανικών εφημερίδων, την οποία κατηγορούν για ανήθικες πρακτικές παραγωγής του «ντοκιμαντέρ».
Η αποκάλυψη έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν στελέχη του Channel 4 διάβασαν σημειώματα των παραγωγών της Dragonfly προς το προσωπικό του συνεργείου, με τα οποία τους ζητούσαν να εστιάσουν σε ιστορίες με σεξ χωρίς προφυλάξεις και μάλιστα να προσφέρουν και κίνητρα (χρήματα) σε όσους βρουν νεαρές γυναίκες που έψαχναν να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν το «χάπι της επόμενης μέρας» (για αντισύλληψη)!
Στο ίδιο έγγραφο πλάνο της παραγωγής, ζητείτο από το προσωπικό να φιλμογραφήσει μόνο ευάλωτους και μεθυσμένους νεαρούς Βρετανούς.
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα τη αγγλική εφημερίδα Sun, η σειρά «What Happens in Kavos» (τι συμβαίνει στον Κάβο) η οποία γυρίζεται αυτές τις ημέρες για δεύτερη χρονιά στην Κέρκυρα, αφορά ένα σόου που δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο το συγκεκριμένο θέρετρο μέσα από τα μάτια νεαρών Βρετανών που πηγαίνουν εκεί για να δουλέψουν και να διασκεδάσουν. Το χειμώνα που μας πέρασε, η πρώτη σαιζόν της σειράς “reality” με τρία επεισόδια αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία για το Channel 4 στο κοινό 16-34 ενώ μετά την ανακοίνωση από το τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα κινηματογραφήσει και δεύτερο κύκλο, αποτελούσε στην Αγγλία το σόου με τα περισσότερα tweets από το Γενάρη μέχρι σήμερα…


Δεύτερος κύκλος, πιο… ζουμερός!


Η ανακοίνωση του καναλιού προ μερικών εβδομάδων υποσχόταν ότι ο δεύτερος κύκλος θα διανθιστεί με προσωπικές και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με παραθεριστές, με Άγγλους που έπιασαν δουλειά για το καλοκαίρι στον Κάβο αλλά και Κερκυραίους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.
Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη των εντολών της παραγωγού εταιρίας στο προσωπικό της, αποδεικνύεται ότι το υλικό κινηματογραφείται με πρόθεση να σοκάρει, το συνεργείο καλείται να εντοπίσει και να εστιάσει αποκλειστικά σε ακραίες συμπεριφορές ομάδων Άγγλων που επιδίδονται συνεχώς στο σεξ και τους ζητά, μάλιστα, να τους ακολουθούν και τις μικρές ώρες στα διαμερίσματά τους συνεχίζοντας την κινηματογράφηση σε ό,τι γίνεται εκεί!
Μάλιστα, για τα μέλη του συνεργείου που θα βρουν γυναίκες που χρησιμοποιούν το χάπι της επόμενης ημέρας, θα έχουν «ειδικό βραβείο για αυτή την ιστορία που θα εντοπίσουν»!..


Τους έβαζαν να υπογράψουν μεθυσμένοι


Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, εργαζόμενοι στον Κάβο υποστήριξαν ότι τα μέλη του συνεργείου είναι πλέον μισητά στην περιοχή. Υπογραμμίζεται ότι είναι ευθύνη των μελών της παραγωγής του reality να διασφαλίσει την γραπτή συναίνεση των ανθρώπων που κινηματογραφούνται όταν μάλιστα είναι ξεμέθυστοι και σε θέση να πληροφορηθούν πλήρως για το γύρισμα και τις λεπτομέρειές του, ωστόσο, οι καταγγελίες στην εφημερίδα κάνουν λόγο για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν μέλη του συνεργείου να βάζει στο χέρι μεθυσμένων Άγγλων που δεν έχουν συναίσθηση του περιβάλλοντος, στυλό για να υπογράψουν τη δήλωση συναίνεσης!


Επίσημες δηλώσεις


Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα και την παραδοχή για τα συμβάντα αυτά αλλά και τις εντολές που προκάλεσαν τη διακοπή των γυρισμάτων: Ο Simon Dickson, διευθύνων σύμβουλος της Dragonfly, δήλωσε: «Η γλώσσα και οι επιπτώσεις του memo είναι απολύτως μη αποδεκτές. Απολογηθήκαμε ήδη στο Channel 4 και διακόψαμε την παραγωγή, ανακαλέσαμε το συνεργείο στο Λονδίνο ώστε να διερευνήσουμε την υπόθεση και να κατανοήσουμε πλήρως τι έχει συμβεί»
Εκπρόσωπος του Channel 4 δήλωσε: «Ο τηλεοπτικός μας σταθμός δεν συγχωρεί της εξαιρετικά ανάρμοστες αναφορές στις σημειώσεις παραγωγής για το κάστιγκ της σειράς reality. Έχουμε ανακαλέσει στο Λονδίνο το συνεργείο προκειμένου να τους υπενθυμίσουμε για τα στάνταρτ της συμπεριφοράς που περιμένουμε από τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους με το Channel 4».

Η συνέχεια επί της οθόνης;

Πηγή: http://www.corfupress.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη