Περσικό στιφάδο - Φεσεντζουν
Υλικά (6-8 άτομα)
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλο (μπορεί να χρημοποιησετε ότι κρέας θέλετε!)
- 700gr καρύδια
- ½ ποτήρι χυμό από ρόδι
- 2 κρεμύδια
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ¼ κ.τ. turmeric (κουρκούμη)
- 4 κ.σ. φυτικό λάδι
- Αλατοπίπερο
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβετε και τσιγαρίζετε τα κρεμύδια με 4 κ.σ. λάδι.
- Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
- Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
- Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό ροδιού.
- Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
- Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζετε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το turmeric. Μετα απο 5 λεπτά περίπου το αδειάζετε στο μείγμα με τα άλλα υλικά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
- Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
- Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.
