Περσικό στιφάδο - Φεσεντζουν

Ασιατική κουζίνα
Περσικό στιφάδο - Φεσεντζουν 
Υλικά (6-8 άτομα)
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο (μπορεί να χρημοποιησετε ότι κρέας θέλετε!)
  • 700gr καρύδια
  • ½ ποτήρι χυμό από ρόδι
  • 2 κρεμύδια
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ κ.τ. turmeric (κουρκούμη)
  • 4 κ.σ. φυτικό λάδι
  • Αλατοπίπερο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβετε και τσιγαρίζετε τα κρεμύδια με 4 κ.σ. λάδι. 
  2. Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
  3. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
  4. Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό ροδιού.
  5. Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
  6. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζετε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε λίγο αλάτι και το turmeric. Μετα απο 5 λεπτά περίπου το αδειάζετε στο μείγμα με τα άλλα υλικά.
  7. Χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
  8. Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
  9. Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.
 typos.com.cy
 

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more