Η Μαριέττα Γιαννάκου μια από τους δώδεκα «Άνδρες και Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη», για το 2014‏

Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2014
Η κα. Μαριέττα Γιαννάκου μια από τους δώδεκα «Άνδρες και Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη», για το 2014
H επικεφαλής των ευρωβουλευτών της NΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου είναι ανάμεσα στους δώδεκα «Άνδρες και Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη», σύμφωνα με το ημερολόγιο του 2014 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων. Η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου επιλέχθηκε ανάμεσα από εξήντα έξι υποψηφιότητες σε όλη την Ευρώπη. Tο ημερολόγιο ξεκινά με την επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών στον μήνα Ιανουάριο, η οποία δηλώνει ότι «Λόγω της κρίσης και της μεγάλης ύφεσης στην ευρωζώνη και σε πολλές εθνικές οικονομίες, η πρόοδος που σημειώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια όσον αφορά στο μερίδιο των γυναικών στην αγορά εργασίας και στην ίση αμοιβή είναι πολύ κοντά στο να αντιστραφεί. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση κάνοντας μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη συνολική της παρουσία στη δημόσια ζωή τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης και τη συμβολή της στη βελτίωση της θέσης των γυναικών και στην εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων στην κοινωνία .
Tο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων (EIGE), είναι ένας Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποστηρίζει την ΕΕ και τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους για την προώθηση της ισότητας των φύλων, την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου και την ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα ισότητας των πολιτών. Η πρωτοβουλία για την έκδοση ημερολογίου με τον τίτλο "Women Inspiring Europe", ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 2010. Το πρώτο Ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου κυκλοφόρησε το 2011 και οι τρεις πρώτες εκδόσεις περιελάμβαναν μόνο γυναίκες. Στις σελίδες του, φιλοξενεί προσωπικότητες από όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες με το έργο τους έχουν συμβάλει στην προώθηση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Στην έκδοση του 2014 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και ένας άνδρας, ο Δανός Υπουργός αρμόδιος για θέματα ισότητας των φύλων, γι’αυτό και ο τίτλος του φετινού ημερολογίου είναι «Women and Men Inspiring Europe».
Στο προσωπικό της μήνυμα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, η κυρία Γιαννάκου καλεί την Ευρώπη σε δράση για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου για την θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την ισότητα των αμοιβών (http://eige.europa.eu/content/marietta-giannakou).

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη