Δημήτρης Κελάφας: Ασθενείς στο έλεος του Θεού... Να παραμείνει ανοικτός ο σταθμός του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι

Ασθενείς στο έλεος του Θεού...
Να παραμείνει ανοικτός ο σταθμός του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι.
Φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας με τις ευλογίες της κυβέρνησης, απίστευτη ταλαιπωρία για να βρεθεί γιατρός να εξετάσει έναν ασθενή  και ένας αγώνας άνισος μεταξύ γιατρών και υπουργείου Υγείας που κρατάει μήνες αποτελούν τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα του 2014. Η πολιτεία συντέλεσε στο να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες προσθέτουν ένα ακόμα μεγάλο βάρος στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες του κόσμου. Θύμα όλων αυτών των αλλαγών και των αποφάσεων για ακόμα μια φορά είναι ο Έλληνας πολίτης. Οι πληγές στον τομέα της υγείας είναι πολλές με τελευταία την απόφασή του υπουργείου να κλείσει τον ΕΟΠΥΥ.
Η Ελλάδα και οι πολίτες της μετρούν άλλο ένα πλήγμα. Σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται κράτος πρόνοιας και αλληλεγγύης βάζουν λουκέτο στον οργανισμό που εξυπηρετεί και δίνει ζωή σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Οι Περιστεριώτες έχουν ταχθεί μαζί με άλλους δημότες της χώρας στο πλευρό των γιατρών για να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ και ειδικά η μονάδα ΕΟΠΥΥ Περιστερίου που για δεκαετίες προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για την υγεία των κατοίκων της πόλης. Πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, να εκσυγχρονιστεί, να εμπλουτιστεί με εξειδικευμένο προσωπικό γιατί οι ανάγκες του κόσμου είναι μεγάλες και η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Εδώ και μήνες έπειτα από τις σαρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ο κόσμος φοβάται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Μητέρες τρέμουν μην αρρωστήσουν τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι αδυνατούν πλέον να αγοράσουν τα φάρμακά τους ενώ η κυβέρνηση μένει παγερά αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει. Η υγεία των κατοίκων της πόλη μας είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Ο πολίτης, οι ανάγκες και τα δικαιώματά του σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι κομμάτι μείζονος σημασίας και θα αγωνιστούμε να πετύχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τις ζωές όλων των κατοίκων της πόλης μας. Είτε ανήκουν στη μερίδα των ασφαλισμένων είτε δεν ανήκουν.
Δημήτρης Κελάφας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη