Ο Γιώργος Μαρίνος για τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικάς.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και άνεργους της Εύβοιας, όλης της Στερεάς να μην εγκλωβιστούν στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την τρόικα, στις ψευδολογίες της ότι θα υπάρξουν μέτρα που θα συμβάλλουν στην ανακούφισή του λαού μας.
Στις συνθήκες αυτές, όπου επιδιώκεται η μαζική χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την αντιλαϊκή πολιτική, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση του ΚΚΕ που τονίζει ότι λαός μας τίποτα δεν έχει να περιμένει από το πλεόνασμα που προέκυψε από το ξεζούμισμά του, ούτε από μια επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη που δε θα αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης της ζωής του.
Η συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, ότι όσο διαρκεί το μνημόνιο των μνημονίων, οι συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχίζεται και χωρίς συμφωνίες τύπου μνημονίου,  μέσω των μηχανισμών εποπτείας και επιτήρησης που έχει συγκροτήσει πλέον η ΕΕ. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται όπως η κατάργηση των τριετιών, οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών αποτελούν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη.
Οι εξελίξεις αυτές ξεγυμνώνουν και τις διάφορες λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν την ΕΕ και ορκίζονται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ανταγωνιστικότητας, αποδέχονται δηλαδή τις αιτίες των αντιλαϊκών μνημονίων διαρκείας.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες της Στερεάς Ελλάδας έχουν κάθε συμφέρον να δυναμώσουν τη λαϊκή οργάνωση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, στους αγώνες, στην ευρωβουλή, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στην Περιφέρεια και τους Δήμους,  για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.»      

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη