Κουνέλι κρασάτο με δεντρολίβανο

Υλικά:

    Για 4 μερίδες:
    1 μέτριο κουνέλι, βάρους 1.200γρ.(ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)
    λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    6 - 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1/2 κιλό κοκκάρια, ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
    3 φλιτζάνια (600 ml) λευκό ξηρό κρασί
    1/2 κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές (αν δεν βρείτε, αγοράζετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους και τις κόβετε στη μέση)
    τα φυλλαράκια από 2 - 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, θρυμματισμένο)
    2 φύλλα δάφνης
    4 - 5 καρφάκια γαρίφαλο
    5 - 6 ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
    1 ξυλάκι κανέλας
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση:


Πλένω και σκουπίζω καλά τις μερίδες του κουνελιού. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω απαλά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε μια μεγάλη και αρκετά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κοκκάρια για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατίζω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζω στην κατσαρόλα τις αλευρωμένες μερίδες του κουνελιού και τις σοτάρω στο λάδι που έμεινε στο σκεύος, για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ. Προσθέτω τις πατάτες, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το πιπέρι και την κανέλα. Ρίχνω ζεστό νερό ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και το αφήνω να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά. Προσθέτω τα κοκκάρια και 1 φλιτζάνι νερό ακόμη (αν έχει μειωθεί αρκετά) και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 - 40 λεπτά, μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει καλά και τα κοκαλάκια του να ξεκολλάνε εύκολα από το ψαχνό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Πηγή: www.dinanikolaou.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη