Σπιτικό κατσικάκι λαδορίγανη


Κατσικάκι μαγειρεμένο με κρασί και αρωματικά ιδανικό για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά

    1 1/2kg κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)
    200γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
    50γρ. αλεύρι
    4 λεμόνια (χυμός)
    200γρ. οίνος λευκός
    3 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
    2 σκελίδες σκόρδο
    αλάτι
    πιπέρι μαύρο τριμμένο
    2κ.σ. ρίγανη
    4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το κατσίκι. Πασπαλίστε το κατσίκι με αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια περάστε τα κομμάτια από το αλεύρι.Ζεσταίνετε αρκετά καλά το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας. Αφήστε να σοταριστεί καλά και να πάρει αρκετό χρώμα.Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέστε τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, το χυμό λεμόνι και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τις πατάτες (πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι).Αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχουν λιώσει σχεδόν οι πατάτες.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό και αφαιρούμε τις πατάτες και τα φύλλα δάφνης. Τα φύλλα τα πετάμε. Τις πατάτες τις βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τις σπάμε για να κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε στις πατάτες λίγο από τα υγρά του κρέατος για να τις βοηθήσει στο ανακάτεμα. Ο πουρές είναι έτοιμος.

Αν το φαγητό έχει αρκετά υγρά το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κατσικάκι λαδορίγανη με τον πουρέ πατάτας.

Πηγή: yolenis

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη