Εκδήλωση με θέμα «Ε.Ε vs Νεολαία» του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο 29 Μάρτη στη Χαλκίδα


Το Σάββατο 29 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα μια όμορφη, νεανική εκδήλωση με τη μαζική συμμετοχή νέων, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων στην οποία έγινε μια ουσιαστική συζήτηση.
Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ κι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
Αφορούν οι πολιτικές εξελίξεις  τους νέους και τις νέες ;
Είναι αναγκαία η δική τους παρέμβαση, η δική τους πάλη ;
Το ΚΚΕ απαντά καταφατικά και θεωρεί πως ο αγώνας για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα , για τα προβλήματα της νεολαίας , ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον είναι ανάγκη να έχει μέσα του τη μαχητικότητα, την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς.
Η απάθεια , η αδιαφορία, η αποχή διευκολύνουν τις δυνάμεις που καταπατούν τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων , των ανέργων και των οικογενειών τους.
Οι καπιταλιστές , οι πλουτοκράτες έχουν θησαυρίσει, περνάνε φίνα, έχουν εξασφαλίσει τα παιδιά τους , τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους.
Το πρόβλημα το έχουν οι δικές μας οικογένειες, οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.
Η κοινωνία είναι διαιρεμένη σε τάξεις με αντίπαλα συμφέροντα και στη βάση αυτή δεν υπάρχει έδαφος για ταύτιση των επιλογών.
Είναι άλλες οι επιλογές των παιδιών της πλουτοκρατίας κι άλλες πρέπει να είναι οι επιλογές των παιδιών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό επιβάλλεται να εκφραστεί και στις ερχόμενες εκλογές.
Η αστική τάξη και τα παιδιά της έχουν συμφέρον να ταχθούν  με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, με τους συνδυασμούς τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, έχουν συμφέρον και καλοβλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ  και τα διάφορα σχήματα που γεννιούνται μέσα από την αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.
Όλα αυτά τα κόμματα και οι συνδυασμοί τους έχουν βολευτεί κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαικής Ενωσης, προσκυνούν την στρατηγική των μονοπωλίων και την κερδοφορία τους.
Η πάλη των παιδιών των εργατικών , λαικών οικογενειών μπορεί να δυναμώσει μόνο μέσα από την ενίσχυση της σχέσης τους με το ΚΚΕ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με την ισχυροποίηση τους στις Ευρωεκλογές , στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές.    
Οι νέοι και οι νέες είναι στο κέντρο της επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του , της Ε.Ε.
Αυτό ζούμε σήμερα στην Ελλάδα και στις άλλες καπιταλιστικές χώρες.           
Επίθεση στο δικαίωμα της μόρφωσης, γυμνάσιο –λύκειο εξεταστικά κέντρα, υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, ΤΕΙ και ΑΕΙ υποταγμένα στην καπιταλιστική αγορά, αποσύνδεση των πτυχίων από το δικαίωμα στη δουλειά.
Η νεολαία πλήττεται από τις πιο βάρβαρες εργασιακές σχέσεις , επιχειρείται μαζική αντικατάσταση εργαζομένων που διατήρησαν στον ένα η τον άλλο βαθμό κάποια δικαιώματα με νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Οργιάζουν τα προγράμματα της μερικής και προσωρινής απασχόλησης, τα πεντάμηνα με 490 Ευρώ.
Τα νέα ζευγάρια στενάζουν, ο καπιταλισμός καταδικάζει τους νέους και τις νέες στην ανεργία.
Στην επίθεση πρωτοστατεί η Ε.Ε με όλα τα μέσα. 
Αυτά είναι κριτήρια για κάθε νέο, για κάθε νέα, κριτήρια καταδίκης, ουσιαστικής τιμωρίας της Ευρωπαικής λυκοσυμμαχίας, της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Η ζωντάνια των νέων ανθρώπων , η δίψα για ζωή , η θέληση τους να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να βρούνε διέξοδο στην πάλη μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για την πραγματική μόρφωση και την πλήρη-σταθερή εργασία με δικαιώματα, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στη μάχη κατά των ναρκωτικών. 
Σ αυτή την αναγκαιότητα απαντά η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα συνδικάτα, στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, στην Περιφέρεια και στους δήμους, στην ευρωβουλή και στη βουλή, στο δρόμο ενός πολύμορφου αγώνα. Που δυναμώνει τη λαϊκή συμμαχία και οδηγεί στην κατάκτηση της εργατικής, λαϊκής εξουσίας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη