Τιμή στο Λεωνίδα Γιαννέλο, ένα μεγάλο αθλητή της Στερεάς


Τιμή στο Λεωνίδα Γιαννέλο, ένα μεγάλο αθλητή του ποδοσφαίρου της Στερεάς Ελλάδας

 Το Σάββατο 10 Μαΐου στη γενέτειρά του Μακρακώμη, θα τιμηθεί ο Λεωνίδας Γιαννέλος, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της Στερεάς Ελλάδας, με φιλικό αγώνα αλλά και απονομή τιμητικών αναμνηστικών με την παρουσία δεκάδων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και προπονητών. 
Ο Λεωνίδας Γιαννέλος γεννήθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 7 Ιουλίου 1947-και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών στη Λαμία, στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Ήταν ρέκορντμαν συμμετοχών με το συγκρότημα της Λαμίας (ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε το όριο των τριακοσίων συμμετοχών στη διοργάνωση της Β΄Εθνικής φτάνοντας τις 323, ενώ σημείωσε και 68 τέρματα σε αυτή την κατηγορία) στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 1966, σε ηλικία 19 ετών και τερμάτισε το 1979, συνολικά 13 σεζόν, αφού προηγουμένως (από το 1961 που ξεκίνησε τον αθλητισμό μόλις 14 ετών) είχε σημειώσει 137 τέρματα στις τοπικές διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας, με τα χρώματα της Νίκης Μακρακώμης, την οποία από την πρώτη του ήδη σεζόν ως βασικός (1963-64) βοήθησε να προαχθεί στη β΄ τοπική κατηγορία. Τα κύρια προσόντα του ήταν η ταχύτητα, η ντρίπλα και το ευθύβολο σουτ. Είχε ασχοληθεί και με τα διοικητικά της ομάδας (μέλος του ΔΣ, γενικός αρχηγός αλλά και πρόεδρος) όπως και σαν στέλεχος του τοπικού συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. 
Για την απόκτησή του, ενδιαφέρθηκαν, κατά καιρούς, ο Πανιώνιος, ο ΟΣΦΠ. Όμως άφησε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά ως προπονητής. Συνεργάσθηκε, μεταξύ άλλων, με τους προπονητές Ανδρέα Σταματιάδη, Παύλο Γρηγοριάδη, Ζαχαρία Πιτυχούτη, Γκόμεζ Ντε Φαρία κ.α. 

Το δημοτικό στάδιο της γενέτειράς του, φέρει τιμητικά από το Μάιο του 2014 το ονοματεπώνυμό του. 



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη