Κώστας Ζέρβας: Γιατί συστρατεύομαι με τον αγωνιστή και αληθινό Περιστεριώτη Δημήτρη Κελάφα


Γιατί συστρατεύομαι με τον αγωνιστή και αληθινό Περιστεριώτη Δημήτρη Κελάφα

Οι επιταγές των καιρών με τις σύγχρονες ανάγκες του κάθε τόπου είναι εκείνες που διαμορφώνουν το προφίλ των προσώπων που καλούνται να ηγηθούν. Αλάθητο καθώς είναι το λαϊκό αισθητήριο ξεχωρίζει τις προσωπικότητες που διαθέτουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ενσαρκώσουν τα οράματα και τις αγωνίες των κατοίκων. Η ίδια η κοινωνία αναδεικνύει (αφού πρώτα τους έχει «δοκιμάσει» κι αντιμετωπίσει μαζί τους τα προβλήματα της καθημερινότητας) εκείνους που είναι προορισμένοι για να κυβερνήσουν το σκάφος μεσοπέλαγα κι αφού πρώτα έχουν συγχρονιστεί με τα θέλω της βάσης κι ανοίξουν παράλληλο βηματισμό προς το εμπνευσμένο αύριο. Σαν έτοιμος από καιρό ο Δημήτρης Κελάφας αποδέχτηκε την τιμητική του ανάδειξη σε επικεφαλής μιας ευρείας ενωτικής κίνησης με κινήσεις, αυτοδιοικητικές παρατάξεις και προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα.
Άνθρωπος πράος, προσηνής, ευπροσήγορος, απλός και καταδεχτικός από την φύση του, συγκεντρώνει γύρω του τον ανθό μιας πόλης της οποίας οι ταγοί δεν κάνουν τίποτε επί της ουσίας για να την αποκολλήσουν από την αφάνεια, την «υποτέλεια» στους μεγάλους που την περιτριγυρίζουν, να εμποδίσουν εντέλει την παρακμιακή της πορεία και αξιοποιώντας τις υπαρκτές και τεράστιες ικανότητες του προικισμένου πληθυσμιακού της δυναμικού να την βάλουν σε τροχιά δημιουργικής ανάπτυξης. Τούτο λοιπόν το - καλλιεργημένο από τον  ιδρώτα και το αίμα των περήφανων πρόγονών μας που έδωσαν σάρκα και οστά στα απαγορευμένα όνειρα των τότε καιρών για ανθρώπινη διαβίωση- τάλαντο, σε αγαστή συνύπαρξη και συνεργασία με τις ζηλευτές επιστημονικές γνώσεις της γενιάς που εισβάλλει  με φόρα στην κεντρική σκηνή για να διαχειριστεί τα του οίκου της, έρχεται σήμερα να εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Κελάφας.
«Ένας από εμάς» ήταν πάντα και το λέει με καμάρι, αλλά και δεσμευτικά για την εφαρμογή του στις μέρες που «αρχή άνδρα δείκνυσι». Αντίθετος με όσους υιοθετούν ως τρόπο διοίκησης την διαχειριστική των πραγμάτων λογική, σπαταλούν ενέργεια και κυρίως δανεικό χρήμα για την επιφανειακή κάλυψη αναγκών, επιδίδονται μανιωδώς στο κρύψιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί, αποφεύγουν την τήρηση των υπεσχημένων και ειδικά την δημόσια λογοδοσία για τα πεπραγμένα τους και ακολουθώντας την πεπατημένη των ρουσφετιών και της «πελατειακής σχέσης»… βγάζουν βρύα και λειχήνες στους θώκους που ο λαός τους εξέλεξε για να του διευκολύνει την καθημερινότητα, λέει και εννοεί πως ένα άλλο μοντέλο εξουσίας είναι εφικτό. Δεσμεύεται και το αποδεικνύει με την προσωπική του πορεία πως ο Δήμος μπορεί και να εξυγιανθεί οικονομικά και να αξιοποιήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων του τους σημαντικούς πόρους που διαθέτει, αλλά και τα κονδύλια που έχει δικαίωμα να απορροφήσει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κατανοεί τις ανάγκες γιατί τις ξέρει, συμπάσχει επειδή έχει προσωπική γνώση, συμμερίζεται τις αγωνίες επειδή είναι συν-κοινωνός τους. Η κοινωνική του προσφορά, που ποτέ δεν διαφήμισε, είναι με δική του δαπάνη. Ποτέ του δεν διεκδίκησε ούτε κατείχε δημόσια ή κυβερνητική θέση. Δεν έγινε ποτέ Πρόεδρος σε νοσοκομείο ή σε κρατικό οργανισμό για να αποκτήσει εκλογική πελατεία ή να γίνει γνωστός. Ζει ανάμεσά μας, δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας, δεν έφυγε ποτέ από το Περιστέρι προσελκυόμενος από τις Σειρήνες ενός τάχατες δελεαστικού «λάιφ στάιλ» που θέλει τους δήθεν «πετυχημένους» να επιδεικνύουν το τι κατάφεραν με μεζονέτες και βίλες στα Βόρεια Προάστια και στα θερινά και χειμερινά θέρετρα του νεοπλουτισμού. Ήταν πάντα εδώ, πολύ πριν αναδειχθεί από την λαϊκή βάση αυριανός δήμαρχος της πόλης, διαμόρφωσε την λαοφιλή εικόνα του και οικοδόμησε την σχέση οικειότητας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαζί μας πολύ πριν «χρειαστεί» «να κάνει κάτι» για την ωραιοποίηση του προσωπικού  του «φαίνεσθαι».
Διάφανος στην ζωή του, με λόγο διαυγή και κρυστάλλινο έρχεται από μακριά και μας κάνει συνταξιδιώτες του σε ένα άκρως γοητευτικό κι από την φύση του συναρπαστικό ταξίδι που ‘χει κατάληξη το φτιάξιμο μιας πόλης όπως την θέλουμε και μας αρμόζει. Μια πόλης που πάνω από όλα θα νοιάζεται για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις πολιτικές των μνημονίων.
Τίθεται μπροστάρης στην αντεπίθεση για την υποταγή του αύριο στα σημερινά μας θέλω.  Με φράσεις κλειδιά στις προγραμματικές του δεσμεύσεις το ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, σκοπεύει να μην αφήσει να πάει τίποτε χαμένο από όσα θετικά προϋπήρξαν, αλλά είναι και απόλυτα έτοιμος να συγκρουστεί όπου χρειαστεί με όσους φράζουν τον δρόμο προς το δημιουργικό μέλλον. Εξηγεί πως ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ διότι απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Ξέροντας καλά από μέσα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και περιστοιχισμένος καθώς είναι με ομοίων κατευθύνσεων και καλά καταρτισμένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, έρχεται να αναταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να θυμίσει και σε εκείνους που κάνουν πως δεν ακούν, πως το Περιστέρι έχει τον δεσπότη με ισόβια θητεία, δεν χρειάζεται το ίδιο και για τον δήμαρχό τους. 12 χρόνια είναι αρκετά. Η αλλαγή σκυτάλης είναι μια υγιής διαδικασία.
Ο Δημήτρης Κελάφας ήταν αυτός που το 2009 έκανε μια πράξη πολιτικής παλληκαριάς, όταν ακόμη το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα ήταν ακλόνητο. Ήταν μια πράξη βαθιά πολιτική.
Με τη στήριξη ενεργών πολιτών του Περιστερίου κατέθεσε μια πρόταση ρήξης με το κατεστημένο που κυβερνά το Περιστέρι και τη Δυτική Αθήνα τα τελευταία χρόνια.
Δέχθηκε ανελέητο πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα της πόλης και όχι μόνο,
και από τα κανάλια της διαπλοκής που στις εκλογές του 2010 πήραν σαφή θέση εναντίον του.
Όμως δεν έκανε πίσω. Απέρριψε κάθε συναλλαγή. Ο λαός του Περιστερίου έστειλε ένα ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα. Ανέδειξε την παράταξή του αξιωματική αντιπολίτευση. Είπε συνεχίστε. Είπε αντισταθείτε.
Τα τελευταία χρόνια η παράταξή του έδωσε αγώνες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Ο ίδιος έδωσε τον προσωπικό του αγώνα στον επαγγελματικό στίβο ενάντια στην κρίση που εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα κατάφερε. Το επάγγελμά του δεν είναι η πολιτική.
Σήμερα ζητά την ψήφο του περιστεριώτικου λαού με μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρόταση ανατροπής.
Μια πολιτική με ρεαλιστικές προτάσεις μακριά από τη λαίλαπα της τηλεοπτικής φιλανθρωπίας αλλά και του ανέξοδου «δήθεν» αντιμνημονιακού λαϊκισμού.    
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει ξανά πηγή αλληλεγγύης και φορέα κοινωνικής πολιτικής, που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που επέφερε η επιβολή των μνημονίων.
Ο Δήμος Περιστερίου πρέπει να ξαναγίνει Δήμος Αγώνα, Αντίστασης και Ανατροπής. Το Περιστέρι στη 80χρονη πορεία του ήταν πρωτοπόρο και καταλύτης πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών και ανατροπών που άλλαξαν την Ελλάδα.
Αυτό το ρόλο πρέπει να παίξει και σήμερα.
Και είναι έτοιμο, με Δήμαρχο τον Δημήτρη Κελάφα.

Κώστας Ζέρβας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Κώστας Ζέρβας σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο τoυ Saarbrücken στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Eργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στο Περιστέρι. 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη