Διαδραστική εκδήλωση με θέμα: Publicamundi GeoDataCamp

29 Μαίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Publicamundi GeoDataCamp
Στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ, διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου και ώρα 18.00,  στο InnovAthens (Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου της Αθήνας, χάρτης) διαδραστική εκδήλωση με θέμα:
 "Publicamundi GeoDataCamp"

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι η παρουσίαση των τεχνολογιών για τη δημοσίευση και τη διάθεση ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων, καθώς και των προσφερόμενων APIs για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.
Τα ανοικτά δημόσια δεδομένα συνιστούν μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη. Η ΕΕ εκτιμά τα οφέλη από την αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων σε 140δις/έτος. Αυτά τα οφέλη θα πραγματωθούν μέσα από την καθιέρωση της Οικονομίας των Δεδομένων, μιας νέας μορφής οικονομικής δραστηριότητας, στην οποία θα ηγούνται ΜΜΕ που θα προσφέρουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας από ανοικτά δημόσια δεδομένα.
Τα γεωχωρικά δεδομένα αποτελούν περίπου το 80% της δημόσιας πληροφορίας και είναι μια από τις σημαντικότερες κατηγορίες ανοικτών δεδομένων λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, προμήθειας και ανανέωσης τους, καθώς και λόγω της συνάφειας τους σε πολλές περιοχές οικονομικής δραστηριότητας.
Στόχος του PublicaMundi είναι να κάνει ευκολότερη τη δημοσίευση, αναζήτηση και αξιοποίηση ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων. Για το σκοπό αυτό θα αναπτύξει τις αναγκαίες μεθοδολογίες, τεχνολογίες και εφαρμογές λογισμικού ώστε να καθιερώσει τα γεωχωρικά δεδομένα σε πολίτες πρώτης-κατηγορίες στους καταλόγους ανοικτών δεδομένων, καθώς και να αναπτύξει επαναχρησιμοποιήσιμα εργαλεία και υπηρεσίες για την ανάπτυξη κλιμακώσιμων εφαρμογών προστιθέμενης αξίας από ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα.
Απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και δημόσιες αρχές.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι:
·         Σπύρος Αθανασίου,
·         Άγγελος Τζώτσος και
·         Γιάννης Κουβαράς (Επιστημονικοί συνεργάτες του Ε.Κ. Αθηνά)
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική φόρμα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη