Οι ΑντArtes συναντούν τη Lamia Bedioui, στον Τόπο Τεχνών Χώρα στα Λελέικα Υπάτης

ΑντArtes και Lamia Bedioui στο Φεστιβάλ Οίτης

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΑ, ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Οι ΑντArtes  συναντούν  τη  Lamia Bedioui .
Τραγούδια από τις ηχογραφήσεις του ρεμπέτικου στην Αμερική  των Ελλήνων της διασποράς   με τις επιρροές τους  αλλιώς … 
Οι ΑντArtes,  δύο πολύπλευροι καλλιτέχνες συναντούν την ερμηνεύτρια Lamia Bedioui  σε μία μουσική παράσταση με επιλογές από την παράδοση του ρεμπέτικου στην Αμερική, στις αρχές του 20ου αιώνα, που συνδυάζει χιούμορ & ερμηνείες με νέο ήχο πιστές, παρά ταύτα, στο αυθεντικό πνεύμα των δημιουργών ...
Η Lamia Bedioui έχει έρθει από την Τυνησία και έμεινε στη χώρα μας γιατί αγάπησε την ελληνική μουσική, προσεγγίζει τη μουσική μας παράδοση με την ιδιαίτερη ανατολίτικων αποχρώσεων και σπάνιας εκφραστικότητας φωνή της.
Οι AντΑrtes είναι ο Νίκος Καρύδης (φωνή, μπουζούκι, τρομπέτα) και ο Αλέξης Κωτσόπουλος (φωνή, κιθάρα, τσέλο), δύο πολυοργανίστες μουσικοί και performer.
 H σύμπραξη  του σχήματος ΑντArtes με την Lamia Bedioui  που από χρόνια τώρα ερμηνεύει με τον ιδιαίτερο τρόπο της τραγούδια του κόσμου και ιδιαίτερα των χωρών της Μεσογείου ανοίγει νέους δρόμους στην πορεία όλων και προμηνύει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα με απρόσμενες συγκλίσεις.  Η Lamia Bedioui έχει την ευκαιρία να πλησιάσει με ουσιαστικό τρόπο ελληνικές μουσικές και τραγούδια αλλά και οι ΑντArtes βρίσκουν τη γυναικεία φωνή που τους έλειπε με οικουμενικά ηχοχρώματα.  
 … στη συναυλία – μουσική παράσταση στον Τόπο Τεχνών Χώρα, στις 4 Αυγούστου στα Λελέικα Υπάτης , οι ΑντArtes  συναντούν  τη  Lamia Bedioui και ανιχνεύουν τα μουσικά ιδιώματα που σφυρηλατήθηκαν στις εστίες του ελληνισμού το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Από το κλασσικό ρεμπέτικο ως τα παραδοσιακά, τα σμυρνέϊκα, τις καντάδες και το επιθεωρησιακό τραγούδι δίνεται η ευκαιρία να αναδυθούν οι μαγικές φωνές και τα ποικίλα ηχοχρώματα μιας περιόδου ιδιαίτερα δημιουργικής για τις ελληνόφωνες μουσικές. Στόχος είναι μια πολυσυλλεκτική εικόνα που να αναδεικνύει την μουσική πολυφωνία τη εποχής, και μια αυθόρμητη, δημιουργική ματιά πάνω στο μουσικό υλικό χωρίς αγκυλώσεις πέρι "αυθεντικότητας". 
 
info:
Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014
Τόπος τεχνών Χώρα, Λελέικα  Υπάτης
 Ώρα 21.30
Τιμές εισιτηρίων :  Γενική είσοδος 10€ , Φοιτητικό, ανέργων 7€
Προπώληση εισιτηρίων στο video spot SEVEN της πλατείας Λαού (τηλ 2231066320) και στο  http://www.eilissos.gr
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2231051075 ή στο 6936995142.




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Η LAMIA BEDIOUI
γεννήθηκε στη Τυνησία όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας  ( Master ).Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού.Εκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι,αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ζεί στην Ελλάδα από το 1992. Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του βαρύτονου Σπύρου Σακκά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών,όπως φωνολογίας, κινησιολογίας,αφηγηματικής τέχνης. Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το θέμα της πτυχιακής ήταν « Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου »   Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995.Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και άλλα είδη όπως το γαλλικό τραγούδι.
Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς ,τραγουδιστές και περφορμερ στο χώρο της « Εθνικ », και παραδοσιακής μουσικής  και τής Jazz( Νίκος Γράψας, Λεωνίδας  Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Jon Balk και άλλοι) . Συνεργάζεται με τη Σαββίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σ’όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους ( Τραγούδια της Μεσογείου,Terra Nostra, In Gedeonis Area,Κρόταλα, Συγκρότημα Χάρη Λαμπάκη, Ρηχά Νερά…). Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά : « FIN’AMOR» σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή .Μια δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει την καινούργια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ, μια παραγωγή του Μιχάλη  Νικολούδη. Μια δουλειά που συνδυάζει την αφήγηση με το τραγούδι. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας ,σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού ( Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο ,Τυνησία, Γαλλία,Τουρκία…) καθώς και σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικές,κοινωνικής υποστήριξης. Εχει συμμετάσχει σαν περφορμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις  ( Μαρία Πανούτσου, Νατάσσα Ζούκα,Μαρίνα Μεργού,Silvia Macchi, Alessandra Maioletti κ.α.).    
          
  Ο Νίκος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδάσε Θεωρητικά και Σύνθεση με την διαπρεπή μουσικό και συνθέτρια Φανή Κοσώνα και Τρομπέτα με τον τρομπετίστα της ΚΟΑ Παναγιώτη Μπαλαμό. Έχει γράψει μουσική για το Θέατρο, Παραστάσεις Χορού, Διαφημιστικά, για εφαρμογές στο iphone καθώς και για το video art project “Mr and Mrs Myth” του πολιτιστικού οργανισμού ΑΤΟΠΟΣ που παρουσιάστηκε στην Biennale της Αθήνας το 2010. Το Νοέμβριο του 2009 το σεξτέτο “pedal” (για κλαρινέτο, τρομπόνι, βιολί, βιόλα, τσέλο και κρουστά) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην συναυλία των Εργαστηρίων Σύνθεσης του Μεγάρου Μουσικής υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου. Τον Ιούνιο του 2012 στα πλαίσια Ανοιχτού Σεμιναρίου Σύνθεσης που οργανώθηκε από το Ωδείο Μουσικής Πράξης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτάκη, παρουσιάστηκε στο University of Indianapolis Athens o “Κύκλος Κραγουδιών για σοπράνο, τρίχορδο μπουζούκι, performance και μαγνητοταινία” με τον συνθέτη στο μπουζούκι και στην performance. Τον Απρίλιο του 2014 έλαβε μέρος στην εβδομάδα σύγχρονης μουσικής στο Κονσερβατόριο της Γάνδης στο Βέλγιο: Συμμετοχή στα έργα Anaparastasis I (τρομπέτα) και Anaparastasis III (μπαγλαμαδάκι) του Γιάννη Χρήστου καθώς και στο έργο Vescalii Icones του Peter Maxwell Davis (ως performer).
 Ο Αλέξης Κωτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με το Νότη Μαυρουδή και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τη Σμαρώ Γρηγοριάδου. Απο το 1998 έως το 2005 φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και στο Ορφείο, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου.  Ξεκίνησε μαθήματα τσέλου με το Νικόλα Καβάκο και πήρε επίσης κάποια μαθήματα στο τρομπόνι. Απο το 2008 εως το 2012 έζησε στη Φινλανδία, όπου ολοκλήρωσε επαγγελματικές σπουδές στο χορό. Πριν απο αυτό είχε ήδη ξεκινήσει την ενασχόλησή του και με το θέατρο, παρακολουθώντας σεμινάρια, εργαστήρια και λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις. Απο το 2012 εργάζεται σαν δάσκαλος μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση. ‘Εχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο του Ελσίνκι, με την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη