Διάσωση πελαργού με πρωτοβουλία των κατοίκων της Σπερχειάδας

Η κοινωνία της Σπερχειάδας έδειξε και πάλι το καλό της πρόσωπο. Αυτή την φορά με  την ευαισθητοποίηση της για ένα μικρό πελαργό που από τη περασμένη Δευτέρα βρισκόταν στον Άγιο Δημήτριο Σπερχειάδας πιασμένος σε κλαδιά της φωλιάς του.

Παρά το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε η ΕΜΑΚ για την διάσωσή του, λόγω βλάβης του γερανού της,  δεν κατέστη εφικτή η διάσωση του πουλιού.

Ωστόσο με πρωτοβουλία του Χρήστου Κανούτου αλλά και κάποιων ατόμων και του κυνηγετικού συλλόγου Σπερχειάδας, αναλαμβάνοντας το κόστος, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες να έρθει ιδιωτικός γερανός από τη Λαμία. Παράλληλα κρίθηκε απαραίτητη και η ιατρική περίθαλψη του πελαργού που έγινε άμεσα καθώς ήταν φανερά καταβεβλημένος και τραυματισμένος αφού τέσσερις μέρες ήταν χωρίς φαί και νερό.

Η σωστή  αντιμετώπιση  του προβλήματος του πελαργού είχε ως αποτέλεσμα την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθούν τα ονόματα  των κατοίκων της Σπερχειάδας που συνέβαλαν, και χρηματικά και ηθικά, σε αυτό το περιστατικό.

Κυνηγετικός Σύλλογος Σπερχειαδας, Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας, Σύλλογος Νεολαίας Σπερχειάδας
Τσαρούχας Δημήτριος, Τσιαμαντά Μαίρη,  Καλαντζή Ελένη, Καραντζούνης Σπύρος, Τσιάκας Γιώργος
Παπανικολάου Γιάννης, Μπούρας Θανάσης, Τσιάκα Μάχη, Αθανασίου Αντώνης, Μανίτας Βασίλειος
Κοντοδήμου Ευαγγελία, Δερνίκα Ειρήνη, Μαλισσόβα Λούλα, Κανούτου Βασιλική, Κανούτος Χρήστος
Γεωργίου Κώστας (Φαγκρίλας), Ψαρογιάννης Γιάννης, Κατής Γρηγόρης (Πύργος), Μαυρούδης (γερανοί-Λαμία)
Σκαραφίγκας Γιώργος (ιατρική περίθαλψη)

Στο παρασκήνιο της υπόθεσης όμως, και λόγω της εμφανούς απουσίας της  Δημοτικής Αρχής από το περιστατικό, για να παράσχει την όποια βοήθεια ή διευκόλυνση, πληροφορίες θέλουν μια γυναίκα με πρωτοβουλία της  πήγε στον Δήμο και να ζήτησε να συμβάλει και αυτός στο κόστος. Η αρνητική απάντηση ήταν άμεση κάτι που την εξόργισε και μίλησε για παντελή αδιαφορία έστω και σε τόσο μικρά αλλά σημαντικά θέματα….

Που είναι η ευαισθησία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος στον Δήμο Μακρακώμης;;; Αποδυκνύεται όχι με θεατρικά έργα αλλά έργα υποδομής…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από την ασφαλή διάσωση και περίθαλψη του πελαργού στην Σπερχειάδα.
Πηγή: fonografos.net

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη