Αίτημα Τοπικών Κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά για την ολοκλήρωση του παράδρομου στην Εθνική οδό

Ερώτηση Βασίλη Κυριακάκη και Ευγενίας Ουζουνίδου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με το αίτημα των Τοπικών Κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά για την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του Εθνικού αυτοκινητοδρόμου:

Προς τον κ. Υπουργό
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Θέμα: Αίτημα Τοπικών Κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά για την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του Εθνικού αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με επισυναπτόμενα υπομνήματα των τοπικών κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά  του Δήμου Λοκρών,  επισημαίνονται σειρά επικίνδυνων προβλημάτων  λόγω της διέλευσης  Ι.Χ και φορτηγών από τα χωριά Τραγάνα και Προσκυνά, ως συνέπεια της λειτουργίας των διοδίων (μετωπικών και παράπλευρων) του κόμβου Τραγάνας και της προσπάθειας των διερχόμενων οχημάτων να τα αποφύγουν, καθώς και του κλεισίματος της εξόδου προς τις παραλίες του Θεολόγου. 

Η μη καταλληλότητα των χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων δρόμων( πλάτος και υπόστρωμα) για το αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο το οποίο δέχονται, εγκυμονεί κινδύνους για την κατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που στους δρόμους κινούνται πεζοί, κάτοικοι και επισκέπτες.
Στα υπομνήματα αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα και προτείνονται παρεμβάσεις  με τις οποίες ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (ΛΑΜΙΑΚΟΣ Τύπος 23/7/2014) αναφέρονται δηλώσεις του Δημάρχου Λοκρών σύμφωνα με τις οποίες:  «η κατασκευή παράδρομου που θα παρακάμπτει την Τραγάνα και τον Προσκυνά, ώστε να μη διέρχονται φορτηγά μέσα από τους οικισμούς, είναι μόλις 800 μέτρων και αν επιτραπεί μπορεί και ο Δήμος Λοκρών να τον κατασκευάσει».

Η κατασκευή του παράδρομου αποτελεί μια σοβαρή εκκρεμότητα και είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και των μετακινήσεων.
Επισυνάπτονται τα υπομνήματα

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 28/07/2014

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Κυριακάκης Βασίλης
Ευγενία Ουζουνίδου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη