Έκλεισαν οι βασικοί άξονες των όσων θα πει ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ


Ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα είναι στραμμένα και όλα τα βλέμματα σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική επικαιρότητα. Ο λόγος έχει να κάνει με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, και ειδικότερα σχετικά με το τι θα πει στην ομιλία του, με την οποία θα «απαντήσει» στα όσα είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται με δεδομένο ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη επίσκεψη. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, αν και σε ένα μεγάλο βαθμό το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα καθορίστηκε στη διάρκεια της διάρκειας σχεδόν 5 ωρών σύσκεψης της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκαν όλα όσα είχαν συζητηθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις και έχουν ήδη γίνει γνωστά σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες της ομιλίας του κ. Τσίπρα, αναμένεται να είναι:
• Η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
• Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του
• Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.
• Η επαναφορά της 13ης σύνταξης (αλλά όχι της 14ης) για κάποιες κατηγορίες.
• Τα μέτρα άμεσης ανακούφισης για τους οικονομικά ασθενέστερους
• Το νέο φορολογικό σύστημα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
• Η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη μια συνολική πολιτική αξόνων που αφορούν τη δημιουργία περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, καθώς και την πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στα περίπτερα. Το απόγευμα στις 7.30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του κ. Τσίπρα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ 3 και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, ενώ μία ώρα αργότερα, μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννη Μηλιό, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

eklogika.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη