Κ.Κουτσογιαννακόπουλος: Κοινή Ερώτηση σε Υπουργούς για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος στα σχολεία

Ερώτηση με θέμα την υλοποίηση και τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος και του προγράμματος προώθησης φρούτων στα σχολεία κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Φθιώτιδας κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. 
Με τη συνυπογραφή της ερώτησης, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος ζητά από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας κ.κ. Γιώργο Καρασμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο αντίστοιχα, να πληροφορηθεί άμεσα «για την πορεία αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού κονδυλίου που έχει εγκρίνει η ΕΕ και αφορά την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία». Επιπλέον, στην ερώτηση τονίζεται ότι μέχρι το 2011 η αξιοποίηση των κονδυλίων από την χώρα μας ήταν μηδαμινή, ενώ το 2013 η Ελλάδα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα «Γάλα στα σχολεία».
 Τέλος, ο βουλευτής Φθιώτιδας καθιστά σαφές, ότι είναι επιτακτική η απορρόφηση οποιουδήποτε διατειθέμενου κονδυλίου, την ώρα που η Ευρωπαική Επιτροπή, από 30/01/2014 έχει αυξήσει τους πόρους για το πρόγραμμα «Τρέφομαι σωστά - αισθάνομαι καλά». 
Ως εκ τούτου η βέλτιστη αξιοποίηση θα οδηγήσει στην αποφυγή διακρίσεων, μιας και υπάρχουν μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα βασικά.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη