2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων «Βαγγέλης Παλαπανίδης»: Μια συμμετοχή-έκπληξη

2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων «Βαγγέλης Παλαπανίδης»: Μια συμμετοχή-έκπληξη

Μια συμμετοχή-έκπληξη θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε από κοντά στη 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης", που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α) στη διαδρομή από Δερβενοχώρια προς Μονή Κλειστών (Φυλή), το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου 2014.

Η 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης", φέρνει Ευρωπαϊκό αέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Δεν είναι μόνο που η φύση της διαδρομής των 4,2 χιλιομέτρων του τελευταίου γύρου του Πρωταθλήματος θυμίζει διαδρομές της Ευρώπης λόγω των πολύ γρήγορων κομματιών που περιλαμβάνει, αλλά και μια διεθνής συμμετοχή που θα δώσει το "παρών" και αναμένει να στρέψει τα βλέμματα πάνω της. Ο λόγος για το Audi Quattro S1 με οδηγό τον Βούλγαρο Niki Zlatkov, που θα βρεθεί στη χώρα μας χάρη στην ελληνική αντιπροσωπεία της Εταιρείας Λιπαντικών και Χημικών Bardahl  και φυσικά το ΑΣΣΟΑΑ, για να ξεσηκώσει τους θεατές με τα περάσματά του. Το Audi Quattro S1 είναι ένα αυτοκίνητο Replica, με βάρος που δεν ξεπερνά τα 1200 κιλά και ιπποδύναμη περί τους 800 ίππους, με το οποίο ο Niki Zlatkov κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αναβάσεων Βουλγαρίας 2011. Φέτος, κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Αναβάσεων στην κατηγορία του, έχοντας σημειώσει 3 νίκες σε 7 αγώνες που συμμετείχε. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Audi Quattro S1 συντηρείται στις εγκαταστάσεις της Prospeed, ενώ χρειάστηκε 3 χρόνια ενδελεχούς προετοιμασίας, προτού βρεθεί στα βουνά της Βουλγαρίας για να ξεσηκώσει τους θεατές με τον ήχο και τις επιδόσεις του, κάτι που αναμένεται να συμβεί και το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου, στη 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Λιπαντικών και Χημικών BARDAHL, Δημήτρης Κύρκος δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή-έκπληξη του αγώνα:
"Αφορμή για εμάς  στάθηκε η "επέτειος" ενός έτους αντιπροσώπευσης της BARDAHL για την Ελληνική αγορά. Θέλαμε να δώσουμε στους παλιούς ένα λόγο για να θυμηθούν και στους νέους για να μάθουν το λογότυπο της Αμερικάνικης εταιρείας που κυριαρχούσε στα χημικά πρόσθετα και λιπαντικά την εποχή του 1970-1980. Έτσι, αποφασίσαμε μία από τις προωθητικές μας ενέργειες να είναι η συμμετοχή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Αναβάσεων, στη 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης", με τα χρώματα της BARDAHL."

Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική έκπληξη που θα υπάρξει. Εκτός του αγωνιστικού μέρους, τα βλέμματα θα στραφούν στο "Racing Truck Show", με δυο τράκτορες να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στη διαδρομή της Ανάβασης, χωρίς φυσικά να προσμετρούν στην κατάταξη αλλά καθαρά, στο πλαίσιο επίδειξης.

Υπενθυμίζουμε, πως η εκκίνηση της διαδρομής της Ανάβασης βρίσκεται στο πάντα όμορφο και σημαντικό για τους ελληνικούς αγώνες, οροπέδιο των Δερβενοχωρίων, με κατεύθυνση προς Μονή Κλειστών (Φυλή). Το αγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει δύο ημέρες, αφού το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν ο Τεχνικός Έλεγχος και οι Χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν τα δυο αγωνιστικά σκέλη από τα οποία θα προκύψουν και οι νικητές του αγώνα. Αξίζει να τονίσουμε, πως για λόγους ασφαλείας, στη διαδρομή θα υπάρχουν 3 σημεία επιβράδυνσης, με βάση τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Τονίζουμε, πως η διαδρομή θα κλείσει το πρωί της Κυριακής 2 Νοεμβρίου στις 09.00, με το πρώτο αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10.30. Ακόμη, οι θεατές που θα βρεθούν στον αγώνα, πρέπει να γνωρίζουν ότι πέραν της στροφής Κ2, δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων σε άλλο σημείο της διαδρομής.

Οι αγωνιζόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στις 20.00.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι Θεοδωρακάκης Service, Original Ρεκτιφιέ και SK Tyres.

Χορηγοί επικοινωνίας για την 2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων "Βαγγέλης Παλαπανίδης" είναι το Motori.gr, που αποτελεί Χορηγό Επικοινωνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, τα περιοδικά "4ΤΡΟΧΟΙ" και "Auto Bild Hellas", η αθλητική εφημερίδα "SportDay", ο κορυφαίος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός "NovaSportFM 94.6", η ιστοσελίδα "4Drivers" και η UP Team.

2η Ανάβαση Δερβενοχωρίων  "Βαγγέλης Παλαπανίδης" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη Εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20.00 στα γραφεία του Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. (Aγ. Λαύρας 6 , Καλλιθέα Τ.Κ. 17675, Fax: 210 8991658)
Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος: Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 (08.00-09.30 στο  χώρο των πιτς)
Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων:  Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 09.45)
Συγκέντρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 09.45 στον χώρο των πιτς)
Έναρξη Δοκιμών: Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 10.30)
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, (ώρα 10.30)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (μετά την λήξη του 2ου σκέλους)
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (μισή ώρα μετά την λήξη του αγώνα)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (μετά την λήξη του αγώνα)

Περισσότερες πληροφορίες: http://assoaamotorsport.blogspot.gr/

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί
Α) μέχρι την Παρασκευή 24/10/2014 στα γραφεία του Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. ( Aγ. Λαύρας 6, Καλλιθέα, 17675) τηλ.6949 013708
Β) το Σάββατο 1/11 και την Κυριακή 2/11 στο χώρο της αφετηρίας.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη