Η Π.Ε. Φθιώτιδας, σχετικά με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας



Η Π.Ε. Φθιώτιδας, σχετικά με την  ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας: Σχετικά με την  ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας, θα θέλαμε  να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας, αναγνωρίζει ότι η βασική αιτία για τις δυσλειτουργίες που περιγράφει είναι η ΚΥΑ 1449/ 14.6.13 και τα όσα αυτή προβλέπει.
Επομένως η πρόσκληση ή η έκκληση για αλλαγές των προβλέψεων της ΚΥΑ,    οφείλει να τις απευθύνει στους συντάκτες της.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Π.Ε. Φθιώτιδας ούτε έχει καταρτήσει την ΚΥΑ, ούτε έχει δυνατότητα να την τροποποιήσει.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας από πολύ νωρίς – άνοιξη του 2014- είχε επισημάνει τις επιπτώσεις και από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2014 είχε ζητήσει τροποποιήσεις, που όμως δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα. Η Π.Ε. Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, προσπάθησε  να μετριάσει τις επιπτώσεις όπου αυτό ήταν δυνατόν ή να εισηγηθεί την τροποποίηση στοιχείων της ΚΥΑ που σε άλλα σημεία πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα αναμένονται.
Μέχρι στιγμής κανένα αίτημα, στο πλαίσιο των υφιστάμενων θεσμικών προβλέψεων (δεν) εκκρεμεί στις υπηρεσίες μας.
Αν παρά ταύτα η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Φθιώτιδας έχει υπόψη της  κάτι σχετικό, παρακαλούμε να υποβληθεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα –το Διευθυντή του σχολείου- στην αρμόδια υπηρεσία για να εξεταστεί και να επιλυθεί.
Η Π.Ε. Φθιώτιδας θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της για την μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο και η οποιαδήποτε περαιτέρω αλλαγή, έχει σχέση με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που και εμείς και οι γονείς, όπως και οι εκπαιδευτικοί, επιδιώκουμε.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη