Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για το αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης



«Η κατάρρευση επιταχύνεται ημέρα με την ημέρα» υποστηρίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την είδηση ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.       

«Ο κ. Σαμαράς ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απονομιμοποιημένη Βουλή. Έστω κι έτσι ας εμφανιστεί για τελευταία φορά μπροστά στον ελληνικό λαό για να απολογηθεί για την πολιτική του» αναφέρουν για το ίδιο ζήτημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε σχόλιό του γραφείου τύπου του:

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Η Χρυσή Αυγή ανέφερε από την πλευρά της: « Οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων Σαμαράς και Βενιζέλος καταρρέουν και ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή που λειτουργεί αντισυνταγματικά, καθώς οι μισοί Βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας βρίσκονται παράνομα στη φυλακή».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο εκπρόσωπος κ. Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

 «Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν. Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Έλληνες τη ζωή που τους αξίζει».

«Ομολογία αδυναμίας» της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αποτελεί, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ.

«Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας», καταλήγει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη