Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λαμίας στο Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λαμίας συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια κα Σωτηρία Αδάμ, τους Καθηγητές και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιο Γαλανό επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Σεβασμιώτατος όταν είχε επισκεφθεί το Σχολείο τους, τον περασμένο Δεκέμβριου.  

Τους 350 περίπου μαθητές με τους συνοδούς τους υποδέχθηκε στο Αμφιθέατρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε παρουσίασε το πνευματικό, διοικητικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Ακολούθησε προβολή ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο του νέου αγίου της Εκκλησίας μας Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Μετά την προβολή ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον άγιο Γέροντα μεταφέροντας προσωπικές εμπειρίες από την γνωριμία του με τον Άγιο Γέροντα αλλά και για νόημα των ημερών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τα οποία οι μαθητές άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον ενώ στη συνέχεια τους έδωσε το λόγο και απήντησε στα πολλά ερωτήματα των μαθητών.

Κατόπιν αφού χωρίστηκαν τα παιδιά σε ομάδες ξεναγήθηκαν από το Σεβασμιώτατο και τους κληρικούς και λαϊκούς υπαλλήλους της Μητροπόλεως στους χώρους του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου όπως την Βιβλιοθήκη, το Υφαντήριο, την Τραπεζαρία και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, στον οποίο αρκετοί μαθητές και καθηγητές παραχώρησαν συνέντευξη στη δημοσιογράφο του Σταθμού κα Σοφία Παναγιώτου μεταφέροντας τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στο διοικητήριο της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Κατά την έξοδό τους οι μαθητές έλαβαν από το Σεβασμιώτατο από μία Καινή Διαθήκη προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας και άλλα κεράσματα εκφράζοντας την ικανοποίησή τους από την εγκάρδια φιλοξενία αλλά και την επιθυμία να πραγματοποιηθεί και στο άμεσο μέλλον παρόμοια επίσκεψη.
imfth.gr








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη