Με βροχή η Καθαρά Δευτέρα


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Με βροχή η Καθαρά Δευτέρα

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ωστόσο, το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με νεφώσεις και τοπικές βορχές.

Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός είναι γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα προβλέπονται καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7, τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

http://www.ethnos.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη