Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Ι.Μ.Ν. Ευαγγελιστρίας, Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Ι.Μ.Ν. Ευαγγελιστρίας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Με άφατη χαρά και έκδηλη ικανοποίηση ο εμπνευστής και υπέρμαχος του θεσμού των ενοριακών πνευματικών κέντρων στη Μητρόπολη Φθιώτιδας, σεβασμιώτατος κ.κ. Νικόλαος τόνισε για πολλοστή φορά και με έμφαση την ανάγκη να αποκτήσουν και οι λίγες εναπομείνασαι ενορίες αίθουσα δίπλα στο ναό, όπου είναι εφικτό, η οποία θα γίνει ιατρείο ψυχών, λιμάνι πνευματικό, κιβωτός σωτηρίας, κέντρο πολιτισμού για τους χριστιανούς της άνυδρης και αυχμηρής εποχής μας, της εποχής των αιρέσεων και της αθεΐας.
Στην εποχή του υλισμού και του άγχους, οι νέοι μας τείνουν ευήκοον ους και υποτάσσονται σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, σε συνανθρώπους τους που δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη. Είναι τα κλειδιά, με τα οποία ανοίγονται οι καρδιές των νέων μας. Ιδιαίτερα η πνευματική παρουσία της Εκκλησίας θα πρέπει να είναι σήμερα αυθόρμητη, έντονα αισθητή και όχι με σκοπιμότητες και τυπικότητες. Οι  νέοι μας πρέπει να δουν για να πιστέψουν. Να δουν ζωή γνησιότητας και θυσίας. Επείγει να συμπαρασταθούμε όλοι, να γίνουν ανοίγματα προς τους νέους, να τους ακούσουμε ειλικρινά και να διαλεχθώμεν μαζί τους. Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να αποκαταστήσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους.
Μπορούμε ευχερώς να εκφράσουμε πρόρρηση και για το προσφάτως εγκαινιασθέν πνευματικό κέντρο, ότι θα αποβεί κέντρο ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής και υγιούς ψυχαγωγίας και δεν θα παρεκκλίνει του υψηλού σκοπού, της διάσωσης των ναυαγών της απιστίας και της ασωτίας.
Εκφράζοντας ακόμη παραστατικά το σκοπό, το στόχο αυτών των πνευματικών κέντρων, σπεύδω να αναφέρω μια ιστοριούλα από τη ναυτική ζωή: «Πριν πολλών ετών, στις ακτές της Μοζαμβίκης (ανατολική Αφρική), έγινε φοβερό ναυάγιο. Ένα πορτογαλικό υπερωκεάνειο βυθίστηκε. Οι περισσότεροι ναυαγοί κατασπαράχτηκαν από τους καρχαρίες και όσοι διασώθηκαν, αντιμετώπισαν στις ακτές τον κίνδυνο από τα άγρια θηρία της ζούγκλας. Υπήρξαν, όμως, τυχεροί, γιατί στην έρημο αυτή περιοχή κυνηγούσε ένας Έλληνας, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο των ναυαγών, έσπευσε με τους συντρόφους του κυνηγούς και σχημάτισαν μια ζώνη προστασίας επί αρκετές ημέρες».
kostasmitsios@yahoo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη