Άνοιξαν οι κάλπες: Μόνο με σταυρό έγκυρο το ψηφοδέλτιο

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Στις 7 το απόγευμα ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Στις 7 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το σημερινό δημοψήφισμα.

Οι κάλπες και τα παραβάν έχουν ήδη στηθεί στα εκλογικά τμήματα, που άνοιξαν τις πόρτες τους στις 7 ακριβώς για να υποδεχτούν τους πρώτους ψηφοφόρους.

Οι εκλογείς πρέπει να θυμούνται πως η ψήφος τους είναι έγκυρη μόνο με σταυρό.
Στα ίδια εκλογικά κέντρα με τις εκλογές του Ιανουαρίου

Η διαδικασία του δημοψηφίσματος θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές με τις βουλευτικές εκλογές της  25ης Ιανουαρίου. Εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η Aegean Airlines. Όσοι χρειαστεί να ταξιδέψετε θα έχετε σύμμαχο τον καλό καιρό.

Για πρώτη φορά στις κάλπες θα βρεθούν και 108.371 νέοι ψηφοφόροι, οι λεγόμενοι 18άρηδες, οι οποίοι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) είτε στο τηλέφωνο 213-1361500.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι δωρεάν η διέλευση από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων (και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου), καθώς και της Αττικής Οδού.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του. Τα γραφεία διαβατηρίων ξεκίνησαν να λειτουργούν από την έναρξη της ψηφοφορίας και θα κλείσουν στις 19.00.


thetoc.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη