Πιτσα Ντιάβολα

Σνακ
Πιτσα Ντιάβολα
Υλικά για τη ζύμη
  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. Tabasco (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. μέλι
Υλικά για την πίτσα
  • 2 φλιτζ. μοτσαρέλα
  • 15-20 λεπτές φέτες πεπερόνι
  • τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ ή χυμός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Eτοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια την ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  • Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  • Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
 typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη