Ποιές είναι οι βασικές εργασίες που πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος, είναι ο μήνας εκείνος που συνήθως συνδυάζει υψηλές θερμοκρασίες (καλοκαίρι γαρ…) αλλά και δυνατό αέρα (μελτέμια…). Παράλληλα είναι ένας από εκείνους με τις λιγότερες δουλειές στον κήπο – κι ευτυχώς γιατί οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές!

Ας δούμε λοιπόν, αναλυτικά, τις βασικότερες εργασίες που πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας τον τελευταίο αυτό μήνα του καλοκαιριού:

► Πότισμα:

Το πότισμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τον Αύγουστο, λόγω της ζέστης. Προσοχή μόνο στο πότισμα με το λάστιχο ή το ποτιστήρι γιατί όταν φυσάει (στα κλασικά αυγουστιάτικα μελτέμια δηλαδή), το νερό δε βρίσκει εύκολα …στόχο με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε χωρίς λόγο μεγαλύτερες ποσότητες.

Επίσης, φροντίζουμε για το πότισμα του κήπου μας το διάστημα που πιθανόν να λείψουμε κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής μας αδείας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την "κλασική'' μέθοδο, το αυτόματο πότισμα δηλαδή, είτε με κάποια από τις εναλλακτικές – δείτε αναλυτικά στο σχετικό άρθρο του PraktikesIdees.  

► Κλάδεμα – καθάρισμα:

Συνεχίζουμε κι αυτό το μήνα να αφαιρούμε προσεκτικά από τα ανθοφόρα μας τα ξερά άνθη και φύλλα διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παραγωγή νέων.

Σοβαρά κλαδέματα τον Αύγουστο δεν γίνονται παρά μόνο κάποια περιορισμένης έκτασης – για λόγους μορφοποίησης.

Τέλος, φροντίζουμε να κουρεύουμε συχνά τα μυρωδικά του κήπου μας (και ιδιαίτερα το βασιλικό) ώστε με τον τρόπο αυτό να τ' ανανεώνουμε και να μας χαρίζουν απλόχερα το υπέροχο άρωμά τους.

► Χλοοτάπητας:

Και τον Αύγουστο ποτίζουμε καθημερινά το γκαζόν μας (νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα) και το κουρεύουμε τακτικά. Αποφεύγουμε ωστόσο, λόγω ζέστης, να ρίξουμε λίπασμα.

► Φυτά εσωτερικού χώρου:

Και αυτό το μήνα του καλοκαιριού ακολουθούμε την κλασική συμβουλή: τα τοποθετούμε μακριά από τα σημεία που "χτυπούν" τα κλιματιστικά. Παράλληλα, φροντίζουμε να τα δροσίζουμε τακτικά, ψεκάζοντάς τα με νερό.

► Λαχανικά:

Ο Αύγουστος είναι μήνας συγκομιδής ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιών κι άλλων οπορωκηπευτικών. Φροντίζουμε, καθώς αυτά μεγαλώνουν και "βαραίνουν", να μην ακουμπούν στο χώμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σαπίσουν.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/khpos/hmerologio-khpou-avgoustos/#sthash.TrioC8Ax.dpuf

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη