Συνελήφθη 40χρονος στη Λαμία για θανάτωση αδέσποτου σκύλου

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στη Λαμία, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση αδέσποτου σκύλου
Κατασχέθηκαν τρία (3) κυνηγετικά όπλα
Συνελήφθη, χθες (22-09-2015) το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος χθες το πρωί σε περιοχή της Λαμίας, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αδέσποτο σκύλο.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο και δύο ακόμη κυνηγετικά όπλα του 40χρονου, για τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε προβεί στην ανανέωση των αδειών κατοχής τους. Επίσης κατασχέθηκε ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη