Πάρκο έκλεισε γιατί το κοινό δεν σταματά τις selfies με αρκούδες!!!

Τις πύλες του για το κοινό έκλεισε, στις 28 Αυγούστου, το πάρκο του Waterton Canyon, στο Ντένβερ των ΗΠΑ, προκειμένου να προστατεύσει τους επισκέπτες του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν την πρόκληση να πλησιάσουν τις αρκούδες που φιλοξενούνται στην περιοχή, για να βγάλουν μαζί τους selfies, παρά τις προειδοποιήσεις τις διεύθυνσης.

"Η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι λειτουργική για την ασφάλεια των επισκεπτών μας ή για την υγεία της άγριας ζωής. Είδαμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν selfie sticks για να προσπαθήσουν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο -μερικές φορές έως και 3 μέτρα- τις άγριες αρκούδες", έγραψε, σχολιάζοντας την απόφαση, ο διευθυντής του πάρκου, σε ανάρτηση λίγες μέρες πριν.

Για σκοπούς ασφαλείας, η διεύθυνση του πάρκου έκλεισε τις πύλες του, μέχρι να παρατηρηθεί μείωση της δραστηριότητας αρκούδων στην περιοχή εντός των ορίων του. Οι πύλες, αρχικά, έκλεισαν στις 28 Αυγούστου, επειδή δύο θηλυκές αρκούδες, με δύο αρκουδάκια η κάθε μία, εντοπίστηκαν, μαζί με άλλες αρκούδες, να αναζητούν φαγητό στους χώρους του πάρκου.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο τοπικό Denver Channel, η διοίκηση του Waterton Canyon αποφάσισε να παρατείνει την περίοδο κλεισίματος, επειδή πάρα πολύς κόσμος αγνοεί τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που λαμβάνει, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει μερικές selfie φωτογραφίες με αρκούδες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοια μέτρα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Πέρυσι, η Δασική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναγκάστηκε να εκδώσει ειδική ανακοίνωση, ζητώντας από τους επισκέπτες στη Λίμνη Tahoe να κρατάνε αποστάσεις από τις άγριες αρκούδες, όταν παρατηρήθηκε ότι αγνοούσαν τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας, για μία φωτογραφία.

Όπως σημειώνει το Denver Channel, το τελευταίο διάστημα, τέτοιου είδους φωτογραφίες έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία, αλλά δεν αποκλείεται η τάση για selfies με άγρια ζώα να μην περιορίζεται στις αρκούδες. Από την πλευρά της, η διεύθυνση Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο, προειδοποιεί:

"Είναι κακή επιλογή (α) να πλησιάζει κανείς τόσο κοντά σε άγρια ζώα και (β) να γυρνάει την πλάτη του σε αυτά, ειδικά στις αρκούδες".

Δεν είναι γνωστό πότε το Waterton Canyon θα ανοίξει ξανά για το κοινό












http://www.pathfinder.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη