
Γίγαντες φούρνου με λουκάνικα
Υλικά (για 6 άτομα)
- 250 γρ. γίγαντες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Bάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη για να φουσκώσουν.
- Tους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 30 λεπτά περίπου, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο.
- Σουρώνουμε, τους αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την ντομάτα.
- Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμαινομενο φούρνο για 25 λεπτά περίπου στους 200ºC.
- Κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τους γίγαντες.