Εργασίες στον κήπο τον Οκτώβριο

Μπήκε ο Οκτώβρης! Λίγο τα πρωτοβρόχια, λίγο η δροσιά έχουμε νοιώσει το φθινόπωρο. Καιρός λοιπόν να κάνουμε και κάποιες δουλειές στο κήπο που γίνονται αυτή την εποχή:

  • Τώρα φυτεύουμε τους βολβούς που θα ανθήσουν την άνοιξη. Όλοι οι βολβοί φυτεύονται σε βάθος τριπλάσιο του μεγέθους τους. Μετά τη φύτευση ποτίζουμε.
  • Κάνουμε αερισμό με πιρούνα ή κατάλληλο μηχάνημα στο γκαζόν και λιπαίνουμε. Σπέρνουμε στα κενά σημεία και Κάνουμε ριζοκοψίματα γύρω από τα δέντρα και τους θάμνους με πατόφτυαρο.
  • Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για την καταπολέμηση της κάμπιας του πεύκου. Ψεκάζουμε με ένα μικροοργανισμό, τον Βάκιλλο Θουριγκίας που είναι απόλυτα αβλαβής για τους ανθρώπους, τa ζώα, όχι όμως για την κάμπια... Να θυμάστε ότι πρέπει να βραχεί καλά το δέντρο και να μη βρέξει για δύο ή τρεις μέρες, διαφορετικά πρέπει να ξαναψεκάσετε. Δηλαδή: δείτε τη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας πριν την εφαρμογή.
Πηγή

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη