Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην κοινή ανακοίνωση των Συνδυασμών της Μειοψηφίας του ΔΣ Λαμιέων

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην κοινή ανακοίνωση των Συνδυασμών της Μειοψηφίας του Δ.Σ Λαμιέων.
Η συζήτηση με επιχειρήματα είναι βασική μας αρχή και θέση για τη λήψη των αποφάσεων. Και αυτό το αποδεικνύουμε συνεχώς, τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και εκτός με το πνεύμα συνεννόησης που επιδεικνύουμε. Σίγουρα δεν υπεκφεύγουμε. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τη στείρα αντιπαράθεση, άλλοι το επιδιώκουν αυτό.

Όμως η συζήτηση λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου μας, για μια πρόταση που κατατέθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση για μείωση των δημοτικών τελών, είναι το λιγότερο άκαιρη, σε λάθος χρόνο γιατί θα έπρεπε να έχει κατατεθεί πολύ πριν στη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου μας, ώστε να καταλήξει και μετά την προβλεπόμενη διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπή σε εισήγηση για συζήτηση του σχεδίου στην Οικονομική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό του 2016.

Πιστεύουμε πως αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν, γιατί είχαν την ευθύνη οι της μείζονος μειοψηφίας, για τη διοίκηση του Δήμου. Άλλοι είναι οι λόγοι και άλλοι επιβάλλουν αυτές τις «επικοινωνιακές» κινήσεις. Για το ποιοί δεν δημαγωγούν, έχουν άποψη οι πολίτες, ξέρουν και μας κρίνουν όλους.

Αναφορικά με τις πολιτικές που «χαρατσώνουν τους πολίτες», κάποιοι από την ήσσονα αντιπολίτευση ας ρωτήσουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Εμείς πάντως ανήκουμε σε έναν Δήμο που τα Δημοτικά τέλη δεν αυξήθηκαν, όπως συνέβη σε πολλούς Δήμους οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους. Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών μας για να τους παρέχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου βεβαίως ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά όσοι έχουν την ευθύνη για τα προηγούμενα 16 χρόνια διοίκησης του Δήμου, δεν μπορούν σε 16 μήνες να τα ξεχνούν όλα και να μιλούν μόνον ως κριτές. Απορούμε δε με την ευκολία των συνδυασμών της μειοψηφίας που ταυτίζονται τώρα με την μείζονα αντιπολίτευση που διοίκησε επί 16 συναπτά έτη το Δήμο Λαμιέων.
Και κάτι τελευταίο, αν και νομίζουμε ότι είναι περιττό, και μάλλον προσβλητικό να σημειωθεί για τους πολύ έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Τα Δημοτικά Τέλη δεν τα καθορίζουν οι Περιφερειακοί ΦΟ.Δ.Σ.Α αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια. Αυτό ήταν και είναι ξεκάθαρο και δεν πρόκειται να αλλάξει. Άλλος είναι , και προβλέπεται από τους Νόμους,  ο ρόλος και η αρμοδιότητα των Φορέων Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.



                                                                                                           Από το Γραφείο Τύπου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη