«Κοινωνική Νομιμοποίηση Κυβέρνησης του 1/5 Πολιτεύματος», του Γιώργου Σμοκοβίτη


Κοινωνική Νομιμοποίηση Κυβέρνησης
του 1/5 Πολιτεύματος

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
          
    Οι τελευταίες εκλογές δεν ήταν “εθνικές” εκλογές αλλά ξανά ένα... Δημοψήφισμα. Διότι, σε εθνικές εκλογές οι υποψήφιοι....Πρωθυπουργοί και τα κόμματά τους αναλύουν στον Κυρίαρχο Λαό – Εκλογικό Σώμα για τις Τύχες του, το Μέλλον του, σε όλους τους Τομείς πολιτικής τι ΘΑ εφαρμόσουν ΑΝ ο Λαός τους δώσει ΕΝΤΟΛΗ να Κυβερνήσουν, δηλαδή να εφαρμόσουν αυτά που...υποσχέθηκαν, σε Παιδεία, Άμυνα, Οικονομία, Εξωτερική Πολιτική κλπ. Ενώ στο Δημοψήφισμα τίθεται στο Λαό ένα και μόνο ΕΡΩΤΗΜΑ που απαντά ΜΟΝΟ σε αυτό το ένα θέμα: Ναι – Όχι.
    Στις τελευταίες εκλογές ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΔΕΝ συγκεκριμένο εξέθεσε στο Λαό από τους υποψηφίους Πρωθυπουργούς σε ΟΛΟΥΣ τους Τομείς. Αλλά ΕΝΑ μόνο θέμα – ερώτημα ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ, Δημοψήφισμα ήταν και όχι “εθνικές” Εκλογές: “Μεϊμαράκης – Τσίπρας”, “παληό – νέο”. Γενικώς, αορίστως και κυριαρχικώς. Πέραν αυτού το “χάος”. Και ήρθε.
    Διότι: ούτε στο πρώτο Δημοψήφισμα εξήγησε ουδείς ΤΙ περιέχει το Ερώτημα ώστε και όποιος επιλέγει να γνωρίζει ΤΙ εψήφισε, αλλά ούτε στις “εθνικές” εκλογές, μετά το Πρώτο Δημοψήφισμα, ουδείς εξήγησε ΤΙ ΜΕΤΡΑ θα λάβει μετά, ΤΙ θα ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ μετά σε κάθε Υπουργείο, αλλά ΜΟΝΟ “παληό – νέο” - “Μεϊμαράκης ή Τσίπρας” και ΟΥΔΕΝ έτερο, είχαμε άλλο ένα Δημοψήφισμα, το ΔΕΥΤΕΡΟ Δημοψήφισμα και όχι “εθνικές εκλογές”.
    Άλλο “μεταρυθμιστές” άλλο “μετριστές”. Μέτρα συγκεκριμένα παίρνονται που ΔΕΝ ειπώθηκαν ΠΡΙΝ και μεταρρυθμίσεις ΔΕΝ έγιναν που ειπώθηκαν αορίστως πριν. Επομένως: ούτε η μειοψηφίας Κυβέρνηση (αλλά ούτε και η πλειοψηφία αντιπολίτευσης) μπορεί να επικαλεστεί εντολή Λαού για τα μέτρα διότι “μέτρα” ΠΡΙΝ δεν ανακοίνωσε σε λαό προς “ψήφο στην κάλπη”, ΟΥΤΕ και ο Λαός μπορεί να επικαλεστεί ότι εψήφισε ΜΕΤΡΑ ούτε ότι ΔΕΝ εψήφισε μέτρα διότι ΑΓΝΩΣΤΑ του ήταν, ουδείς του τα “ανακοίνωσε ΠΡΙΝ”. Επί.....ανυπάρκτου η ψήφος. Ποιος Σεβασμός, ποιον προς ποιον μονομερώς ή αλληλοσεβασμός. Γενικώς “συμφωνία” “συμφωνία ξέρεις” για... ψήφο και ουδέν έτερον εξηγεί ουδείς χωρίς καμμία Γνώση του περιεχομένου της και της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ της. Ο συνεκτικός κρίκος και “μεταξύ μερών συνόλου Λαού” και ΠΡΟΣ εκπροσώπους Του και μεταξύ τους είναι τουλάχιστον το ΑΣΑΦΕΣ το Άγνωστο και το Κρυφό το γενικώς αόριστο για το... ΜΕΤΑ...Και χωρίς προοπτική, Ορίζοντα, αλλά κοντόφθαλμα, στενά, μικρόνοα, μικρόπνοα, το “αμέσως επόμενο διάστημα” και μετά... ΧΑΟΣ...Συνεκτικός κρίκος όλων η..... κοροϊδία......
    Είχε τεθεί θέμα “κοινωνικής νομιμοποίησης” δηλαδή αντιστοιχίας ΚΑΙ ποσότητας Ψήφων Λαού προς ποσότητα Εκπροσώπων Του στη Βουλή του κάθε κόμματος, αλλά ΚΥΡΙΩΣ Βούλησης Λαού ΠΡΟΣ τις Αποφάσεις Κυβέρνησης – Κοινοβουλίου. Άλλα “ψήφισε – θέλει” ο Λαός. Άλλα “υποσχέθηκε” άλλα “εφαρμόζει ο Αρχηγός και οι Βουλευτές Του”. Σε αυτή την περίπτωση, όμως η Λύση θα ήταν “διάλυση της Βουλής και προκήρυξη νέων εκλογών λόγω ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ Λαϊκής Βούλησης – Κυβέρνησης”, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Ρυθμιστή Πολιτεύματος, δυνάμει Συντάγματος, αλλά: τέτοια “ρύθμιση” έχει καταργηθεί δεν έχει πλέον τέτοιο Δικαίωμα ο Πρόεδρος Δημοκρατίας. Υπάρχει μετατόπιση ΜΟΝΟ στον Πρωθυπουργό και στη Θέλησή Του “οτιδήποτε να πράττει ΜΕΤΑ τις εκλογές” και όποτε και ΑΝ θέλει προκυρύσσει πρόωρες εκλογές. Σήμερα, υπάρχει αυτή η.... “κοινωνική νομιμοποίηση, εναρμόνιση Λαϊκής Βούλησης  – Κυβέρνησης”; Και πως εξηγείται από.... ποιον;
    Υπάρχει και ένα άλλο θέμα “νομιμοποίησης κοινωνίας – εκπροσώπων”. Στο Πολίτευμά μας η Βασική Αρχή Του είναι ότι “η πλειοψηφία Κυβερνά η μειοψηφία ελέγχει”. Υπάρχει ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ στην.... αριθμητική. Η πολιτική έχει τη δική της λογική για τα μεγέθη αριθμητικής: έχουμε Κυβέρνηση του 1/5. Το 1/5 του Πολιτεύματος. ΜΟΝΟ το 20% επί του Συνόλου Λαου – Εκλογικού Σώματος έχει δώσει ΕΝΤΟΛΗ – Ψήφο στην Κυβέρνηση να Κυβερνήσει και το υπόλοιπο 80% ΔΕΝ την έχει ψηφίσει. Στο 80% περιέχεται και το μεγάλο μέρος Εκλογικού Σώματος που ΔΕΝ εψήφισε κανέναν και από την Αντιπολίτευση. Μόνο μία στις πέντε ψήφους εκλογέων έχει η κυβέρνηση. Δηλαδή 50% ΑΠΟΧΗ σημαίνει σίγουρα ότι ΔΕΝ έχει αυτού το ΠΟΣΟΥ ψήφο η Κυβέρνηση. Επομένως Κυβέρνηση με 20-25% ΕΠΙ του Συνόλου Λαού – Εκλογικού Σώματος (και υπόλοιπο 80% ΔΕΝ Της έδωσε ΨΗΦΟ) Πως μπορεί ΜΟΝΗ ΤΗΣ Μεγάλες Αποφάσεις να λάβει και μάλιστα σε χρόνους κρίσεων, ΠΟΙΑ “κοινωνική νομιμοποίηση” ΕΧΕΙ έστω και μόνο στον ΧΡΟΝΟ..... “κάλπης” πόσο μάλλον “μετά κάλπην”. Υπάρχει ΛΥΣΗ χωρίς εκλογές, εντός Συντάγματος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη