Καλλιεργητικές εργασίες Μαρτίου-Απριλίου

Η άνοιξη έφτασε για τα καλά και γέμισε τη φύση με χρώματα και μυρωδιές που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Με τον ερχομό της όμως, πολλαπλασιάστηκαν και οι εργασίες στον κήπο. Αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή να σπείρουμε τα λαχανοκομικά που θα συγκομίσουμε το καλοκαίρι όπως ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, φασολάκια, μαρούλια, καλαμπόκι, ραπανάκια, αντίδια, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο, πεπόνι, καρπούζι, κολοκυθάκι κτλ.

Φυτεύουμε πασχαλιές, μαγνόλιες , φορσύθιες και άλλους καλλωπιστικούς θάμνους ή ακόμη και βατόμουρα, σμέουρα, αρόνια, godjιi berry ή άλλους. Όπως πάντα, αφαιρούμε τα ξανθισμένα άνθη από τα φυτά που έχει τελειώσει η ανθοφορία τους και γεμίζουμε τον κήπο με τα νέα ετήσια φυτά όπως γαρίφαλα, σουρφίνιες, πανσέδες, διμορφοθήκες, πρίμουλες, νεραγκούλες ή πολυετή φυτά όπως η μολόχα ή η ζέρμπερα κ.α. Γεμίζουμε τον κήπο μας με φυτά παντός είδους και συνδυάζουμε χρώματα, αρώματα και υφές! Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

Αυτή την περίοδο επίσης, σπέρνουμε γκαζόν ή εγκαθιστούμε χλοοτάπητα. Μετά την σπορά ρίχνουμε εντομοκτόνο εδάφους για να αποφύγουμε τα μυρμήγκια και ποτίζουμε συχνά για να φυτρώσει ο σπόρος ή να εγκατασταθεί ο χλοοτάπητας.Κατάλληλη είναι η εποχή για να φυτέψουμε βολβούς όπως ντάλιες, λίλιουμ. βιγόνιες, γλαδιόλες, κάννες, κάλλες κ.α. Τέλος, φροντίζουμε να ρίχνουμε συχνά λίπασμα στα φυτά για να ενισχύσουμε την ανθοφορία τους και ελέγχουμε τα φυτά για προσβολές. Δεν ξεχνάμε επίσης να καθαρίζουμε τα φυτά από τα ζιζάνια, ώστε να μην περιορίσουμε την ανάπτυξή τους.


ΠΗΓΗ


 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη