Γιαουρτορεβανί

Επιδόρπια
Γιαουρτορεβανί

Υλικά

    6 αυγά
    800 γρ. γιαούρτι 2%
    300 γρ. ζάχαρη
    1 κουτ. σούπας βούτυρο
    600 γρ. αλεύρι
    1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
    600 γρ. ζάχαρη
    1/2 λίτρο νερό
    3-4 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

    Σε ένα μπόλ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τον λιωμένο βούτυρο.
    Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω απο δύο δάχτυλα. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, επιλέγοντας τη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση. Στη συνέχεια επιλέγουμε μόνο την κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτα, για να μην φουσκώσει πάρα πολύ.
    Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει τελείως και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

 typos.com.cy


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη