Γιατί ένα με δύο κουτάκια μπύρας την ημέρα κάνουν καλό;

 Έρευνα
Γιατί ένα με δύο κουτάκια μπύρας την ημέρα κάνουν καλό;

Καμιά φορά οι έρευνες είναι με το μέρος μας και μας δίνουν δικαιολογίες για τα πάθη μας. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η μπύρα.

Αυτό που ξέραμε μέχρι στιγμής είναι ότι δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα κάνουν καλό και είναι απολύτως ωφέλιμα για την καρδία. Τώρα μαθαίνουμε ότι εάν πίνουμε 2 κουτάκια μπύρα είναι εξίσου καλό, για άλλους λόγους.
Μάλιστα όσον αφορά το κρασί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει 2 ποτήρια κρασί για τις γυναίκες και 2-3 για τους άντρες.

Ας γυρίσουμε τώρα στην μπύρα. Επιστήμονες από το Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο Bozzilli μας λένε ότι η καθημερινή κατανάλωση 0,7 λίτρου μπύρας μπορεί να δράσει ως «ασπίδα» για την καρδιά.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent Οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να πίνουν καθημερινά ένα μικρό κουτί μπύρας και οι άνδρες δύο, μειώνοντας τις πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο, άνοια και άλλες συνηθισμένες ασθένειες.

Η έρευνά τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, διαπίστωσε επίσης ότι η μπύρα προσφέρει ανάλογη προστασία από τις καρδιοπάθειες με το κρασί και μεγαλύτερη προστασία, συγκριτικά με άλλα οινοπνευματώδη.

Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι επιδημιολόγοι, το περιεχόμενό της σε αλκοόλ μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερίνης, και κατά συνέπεια στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών της καρδιάς. Όλα αυτά, όταν πίνουμε φυσικά, με μέτρο.

typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη