Βγαίνει σε δημοπρασία διαμάντι ηλικίας τριών δισεκατομμυρίων ετών!

 Sotheby's
Βγαίνει σε δημοπρασία διαμάντι ηλικίας τριών δισεκατομμυρίων ετών


Ένα διαμάντι ηλικίας περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών και μεγέθους όσο ένα μπαλάκι του τένις πρόκειται να δημοπρατηθεί και σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's ενδέχεται να πιάσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος σχεδιάζει να προσφέρει το διαμάντι που ονομάζεται Lesedi la Rona σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπερπολύτιμο πετράδι, ανακαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ορυχείο της Μποτσουάνα το οποίο εκμεταλλεύεται εταιρεία καναδικών συμφερόντων.

Είναι μεγέθους 1.109 καρατίων και το δέυτερο μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, ενώ το όνομά του στη γλώσσα Τσουάνα σημαίνει «το φως μας».

Όπως τονίζουν οι επικεφαλής του οίκου Sotheby's «πρόκειται για εύρημα όμοιο του οποίου δεν έχουμε δημοπρατήσει ποτέ ξανά».

Το Lesedi la Rona πιστεύεται ότι θα σπάσει το ρεκόρ πώλησης του Blue Moon (48,5 δολάρια), το οποίο είχε αγοράστει πέρσι σε δημοπρασία στη Γενεύη από τον δισεκατομμυριούχο Τζόζεφ Λάου, ως δώρο για την επτάχρονη κόρη του...

Πηγή: CNN

Lesedi la Rona
Blue Moon

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη