
Κοτόπουλο μεθυσμένο με χαλλούμι
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. ζωμό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. χαλλούμι
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε καρέ ή λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση κατά μήκος. Βάζουμε κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με μπατή χτυπάμε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σε πάχος.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Τα ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε ελάχιστο λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στα φιλέτα.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και τρίβουμε τη βάση του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το χαλλούμι και παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.