Κοτόπουλο μεθυσμένο με χαλλούμι

Πουλερικά
Κοτόπουλο μεθυσμένο με χαλλούμι
Υλικά
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 
  • 2 κ.σ. αλεύρι 
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί 
  • 1 φλ. ζωμό 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1/2 φλ. χαλλούμι  
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε καρέ ή λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση κατά μήκος. Βάζουμε κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με μπατή χτυπάμε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σε πάχος.
  4. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  5. Τα ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι για 3-4 λεπτά  από κάθε πλευρά σε ελάχιστο λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στα φιλέτα.
  6. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και τρίβουμε τη βάση του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το χαλλούμι και παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12-15 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.
typos.com.cy


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη