«Με αφορμή Τον Θάνο Αξαρλιάν 14 Ιουλίου 1992 – Φοιτητής ετών 20», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Με αφορμή
Τον Θάνο Αξαρλιάν
14 Ιουλίου 1992 – Φοιτητής ετών 20
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ                                                  Λαμία, 14 Ιουλίου 2016 μ.Χ.
Κε Διευθυντά,                   
Παρακαλώ, αναδημοσιεύστε το κείμενο από την Εφημερίδα «Καθημερινή» με ημερομηνία «14 Ιουλίου 1992» (24 χρόνια πριν, για τον 20χρονο ΑΘΩΟ φοιτητή και εργαζόμενο) από τους συγγενείς του και το σύντομο σήμερα σχόλιό μου, επίκαιρο, που αφορά και την περιοχή μας.
«14 Ιουλίου, πριν από 24 χρόνια, γωνία Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής, ώρα 4,10 μ.μ. Ο Θάνος νεκρός, χτυπημένος, πεσμένος με το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο, γύρω του μια λίμνη αίμα.
Στο ίδιο σημείο σήμερα: Το αίμα του ποτίζει μια αλήθεια, πιο ισχυρή από τον θάνατο του Θάνου. Είναι το δίκηο του – πιο ισχυρό από  την πράξη που τον σκότωσε, από τις πράξεις που σκοτώνουν τους Θάνους της γης.
Ο Θάνος, ο φοιτητής, διδάσκει την αλήθεια τους»
Η βόμβα των τρομοκρατών ήταν για τον Υπουργό των Οικονομικών. Εκείνος δεν τραυματίσθηκε. Νεκρός ο διερχόμενος ΝΕΟΣ, ΑΘΩΟΣ, Φοιτητής και Εργαζόμενος, Θάνος Αξαρλιάν. Αίμα αθώων πότισε και άλλα «σημεία της γης» ή έπνιξε στον καπνό και απανθράκωσε και άλλους Νέους με την ιαχή «αφήστε τους να καούν ζωντανούς».
«Το δίκηο», «πράξεις», «αλήθεια», λέξεις κλειδιά. Δεν αφήνουν τη λήθη να επικρατήσει. Μνημόσυνο τελούν και το γνωστοποιούν, ίσως και καλούν. Η Εκκλησία Χριστού να συγχωρεί και εχθρούς, αλλά πολιτικά να μη ξεχνάμε κανέναν και τίποτα, αλλά ΚΑΙ με ΠΡΑΞΕΙΣ Αλήθειας και Υπεράσπισης της. Τα ονόματα και άλλων δύο Νέων Εργαζομένων για την προστασία των ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι μόνο ΑΥΤΩΝ, αλλά και άλλων ΑΘΩΩΝ θυμάτων Τρομοκρατίας και Ωμής Βίας, η πολιτεία μάλλον επιλεκτικά θυμάται όπως και σύνολα ή ομάδες.
Η Τρομοκρατία έχει πολλά πρόσωπα και δυστυχώς ΠΡΑΞΕΙΣ Σκότους και δολοφονιών ΑΘΩΩΝ επιλεκτική όμως μνήμη, διαμαρτυρίες, «πορείες αντίδρασης», μεθοδευμένα, «πολιτικά», οργανωμένα με σιωπή ή φωνή με λήθη ή μνήμη επιλεκτική.
Ανθρώπινα, τοπικά, επαρχιώτικα, πανελλήνια ή εθνικά, όπως κι΄αν τα ονοματίσουν, για τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και Ωμής Βίας, Δολοφονιών στην Πατρίδα μας, η ΛΑΜΙΑ, Πρωτεύουσα ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, η Φθιώτιδα, έτσι όπως εκπροσωπείται από τον Εκπρόσωπο Εκκλησίας Χριστού Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο έχει τελέσει ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως στην πλατεία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, για ΟΛΑ τα θύματα Τρομοκρατίας και Βίας, με αίτημα ΠΟΛΙΤΩΝ της ΤΟΠΙΚΗΣ Κοινωνίας μας και όχι από τις πολιτικές Αρχές και εκπροσώπους που ούτε απάντησαν σε αίτημα για «κάτι παραπάνω από μια… έκφραση τοποθέτησής τους». Έτσι, ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση, ΠΡΑΞΗ προς μίμηση πανελληνίως, κυρίως για τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ, η περίπτωση ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ μαζί και ΠΟΛΙΤΩΝ και πέραν «της επαρχίας τους» για ΟΛΑ τα θύματα Τρομοκρατίας μέχρι τότε. Αλλά και φέτος με πρωτοβουλία από πλευράς ΠΟΛΙΤΩΝ και του ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ με ΠΡΑΞΕΙΣ, κι΄όχι μόνο με … λόγια ευκαιριακά για όσα πιστεύουν χειρότερα να τα εμποδίσουν και όσα πιστεύουν καλύτερα να φέρουν, αλλά και ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Λαμίας, Αταλάντης, Δομοκού (διά των Δημάρχων κ.κ. Σταυρογιάννη, Λιόλιου, Τζιαχρήστα και τις ΟΜΟΦΩΝΙΕΣ Συμβουλίων) και της Περιφέρειας (κ. Μπακογιάννη) οι Αρχές έδωσαν ΠΑΡΟΝ όχι με … λόγια … αλλά με ΠΡΑΞΗ ΦΩΤΟΣ Κοινωνίας, εναντίον Τρομοκρατίας και Σκότους. Ιδιαίτερα «χωρίς ετέρων αίτημα» ο Μητροπολίτης ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, αυτόβουλα προσέρχεται «εκπροσωπών το ποίμνιό του» με Σύμβολο ΦΩΤΟΣ Πανελληνίως. Είναι Αφύπνιση προσώπων ενωμένων Εκκλησίας, Δήμου – Θεού – άμεσα ΠΟΛΙΤΩΝ, οργανωμένης κοινωνίας με τα ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ όργανα της ΕΝΑΝΤΙΟΝ οποιασδήποτε επίθεσης Τρομοκρατών και Σκότους που φέρνει «αίμα σε κάθε σημείο γης ΑΘΩΩΝ αδιακρίτως» και προκαλεί την Εγρήγορση ΟΛΩΝ όσων σε οργανωμένη κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ δημιουργούν ΖΩΗ.
Η ανέγερση Μνημείου Πρώτων Αμφικτυονιών στη περιοχή των Θερμοπυλών είναι ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα, προβολής διεθνώς της μοναδικής παγκοσμίως σύμπτωσης από την αρχαιότητα, στην ίδια περιοχή Αμφικτυονιών ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ διευθέτησης μαζί και Θερμοπυλών - Λεωνίδα και απλών Θεσπιέων, αξεπέραστων ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ υπερασπιστών Ελευθερίας Πόλεων-Κρατών, Εθνών και Πολιτισμών ανθρωπότητας φωτός εναντίον οποιωνδήποτε βαρβάρων Σκοταδισμού και Τρομοκρατίας. Επανυποβάλω και πάλι την ΑΝΑΦΟΡΑ στις Αρχές για το Μνημείο Πρώτων Αμφικτυονιών (έχοντας συμπεριλάβει και το αίτημα Ανδριάντα του «ντόπιου» Αχιλλέα, αλλά ισάξιου του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που δεν υπάρχει εδώ) αναμένοντας, επιτέλους, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα Ανέγερσής του.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη