Γαλατόπιτα Αγιωργίτικη (Δομοκού) !

Η ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΝΙΚΗΣ
Από τον Άη-Γιώργη του Δομοκού


Υλικά

2 λίτρα γάλα φρέσκο, 2-3 αυγά, αλεύρι, 1 ποτήρι νερού ζάχαρη, βούτυρο ( παλαιότερα χρησιμοποιούνταν χοιρινό λίπος ), κανέλα, 4 φύλλα χωριάτικα

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα (κουρκούτι). 
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα. Απλώνουμε την γέμιση και τελειώνοντας γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα (δημιουργούμε «κόθρο»). 

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. 
Περιχύνουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Ευχαριστούμε την κ. Νίκη Καρέλη για την ευγενική της προσφορά

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη