Μήνυμα του βουλευτή Ν. Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Μήνυμα του Γιάννη Σαρακιώτη ενόψει ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς»

Τη Δευτέρα μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει. Μαθητές και Εκπαιδευτικοί βρίσκονται ξανά μαζί για να εργασθούν για κάτι που αποτελεί ίσως μια από τις βασικές συνιστώσες της ανθρώπινης ύπαρξης: τη γνώση. Η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, μετά τη συνεχή της απαξίωση όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα αλλά και δύσκολη πρόκληση για την Κυβέρνηση. Ενσωματώνουμε ένα σχεδιασμό σταδιακής υποκατάστασης των ευρωπαϊκών πόρων από εθνικούς, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούμε δημιουργούν μόνιμες εκπαιδευτικές δομές.

Κεντρικός σκοπός του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η εδραίωση της ισότητας στην πρόσβαση στην παιδεία και η ελευθερία στην έκφραση, στη σκέψη και στην έρευνα. Προς το σκοπό αυτό υλοποιήσαμε μια σειρά από τομές:

•        Ανασχεδιάσθηκε ριζικά το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να δοθούν σημαντικά περισσότερα χρήματα και θέσεις και να εξυπηρετηθούν για πρώτη φορά όλες οι οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας.

•        Έγιναν εγκαίρως όλες οι ενέργειες και εξασφαλίσθηκαν τα κονδύλια (350 εκατ. ευρώ), προκειμένου να προσληφθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απαιτούνται ώστε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τις επόμενες μέρες.

•       Στο νέο, ενιαίου τύπου, ολοήμερο δημοτικό σχολείο όλα τα παιδιά θα διδάσκονται διδακτικά αντικείμενα που μέχρι σήμερα προσφέρονταν μόνο στο 1/3 των δημοτικών σχολείων. Το νέο δημοτικό θα είναι πιο πλούσιο για όλα τα παιδιά. Αυτή είναι η συνταγματική επιταγή για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

•        Στο Γυμνάσιο η Κυβέρνησή μας στοχεύει στη δημιουργία ενός σχολείου δημιουργικού, συνεργατικού, που θα κινεί την περιέργεια των παιδιών για τη γνώση και θα εξασφαλίζει υψηλά μαθησιακά αποτελέσματα. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Γυμνάσιο από τη νέα χρονιά θα έχει λιγότερα διαγωνίσματα, λιγότερα μαθήματα που θα εξετάζονται στο τέλος του έτους, αλλά περισσότερες εβδομάδες μαθημάτων και αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών. Η μάθηση επιτέλους θα αντικαταστήσει την παπαγαλία.

Για την Κυβέρνηση αποτελεί πρωταρχικό στόχο η υποστήριξη της γνωστικής και μαθησιακής διαδικασίας. Μέσα από τη γνώση θα ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και θα δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα ελεύθερη από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη