Η Παρἐμβαση Πολιτών για τη Λαμία για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2017 του Δήμου Λαμιέων

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
Για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2017 του Δήμου Λαμιέων

    Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017.
    Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο προϋπολογισμός που κατατίθεται προς ψήφιση από τη Δημοτική αρχή, είναι ένας ακόμα μνημονιακός προϋπολογισμός φτώχιας και λιτότητας, που απλά προσπαθεί να διαχειριστεί τη μιζέρια μας.
    Η αυτοδιοίκηση είναι αιχμάλωτη των μνημονίων, του οικονομικού στραγγαλισμού, του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας». Η κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο, η κατάρρευση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων συνεχίζεται  με τη μορφή χιονοστιβάδας, οδηγώντας τους περισσότερους δήμους να εκπληρώνουν με δυσκολία ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
    Η μνημονιακή μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τους δήμους σε μια άκρατη φοροεπιδρομή, και με τον κρατικό προϋπολογισμό που μόλις πριν λίγο ψήφισε σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και των δήμων αλλά και του λαού γενικότερα.
    Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο προϋπολογισμός του Δήμου Λαμιέων. Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη συνεισφορά των πολιτών, σε μια λογική φοροεισπρακτική σε βάρος του φτωχοποιημένου λαού που έχει εξαντληθεί από φόρους, χαράτσια, περικοπές.
    Στον προϋπολογισμό ο δήμος αυξάνει τα έσοδά του μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, των ίδιων πόρων μέσα από τους δημότες.
    Όσον αφορά τις επενδύσεις, παρατηρούμε μια ουσιαστική υποχρηματοδότηση για έργα και υπηρεσίες. Αυτό έχει να κάνει με τον τεράστιο περιορισμό των πιστώσεων από δημόσιες επενδύσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την προηγούμενη χρονιά από τα 16.000.000 που είχαν προϋπολογιστεί, εισπράχτηκαν μόνο 750.000 ευρώ.
    Και φέτος η δημοτική αρχή, κάνοντας υπεραισιόδοξους υπολογισμούς κινείται στο ίδιο μοτίβο προβλέψεων. Βέβαια  ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκε να διαμαρτυρηθεί ή έστω να εκφράσει επιφυλάξεις για τις παρατηρήσεις του παρατηρητηρίου το οποίο επιβάλλει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Οι περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων της κεντρικής εξουσίας αντιμετωπίζονται μόνο με αγώνα και διεκδικήσεις που είναι   άγνωστες λέξεις για τη δημοτική αρχή.
    Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία παλεύει για έναν Δήμο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις επιταγές  των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα επιβάλλει και τα υπηρετεί.  

     Καταψηφίζουμε πολιτικά και ουσιαστικά τον προϋπολογισμό αυτό γιατί επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες, δεν είναι αναπτυξιακός, δεν εξυπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη