Η Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2017 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
5 Δεκεμβρίου 2016

Για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2017 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ψηφίζεται σήμερα 5 Δεκεμβρίου, όπως και κάθε χρόνο, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το επόμενο έτος, το 2017.

Όπως και τα δύο τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο Προϋπολογισμός που κατατίθεται προς ψήφιση από την περιφερειακή αρχή, είναι ένας ακόμα μνημονιακός Προϋπολογισμός, που συντάχθηκε με σκοπό να επιβάλει και στην Περιφέρεια Στερεάς, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας, που θέλουν να συνθλίψουν τον κόσμο της εργασίας και όλο το λαό.

Ο προϋπολογισμός είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί συνέχιση και επέκταση της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, και προσαρμοσμένος στην προσπάθεια βίαιης μεταφοράς του κοινωνικού πλούτου στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ο προϋπολογισμός αυτός θέλει να μάθει το λαό να ζει μέσα στη μιζέρια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που ενδιαφέρει τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι οι κοινωνικές ανάγκες, αλλά η κατάρτιση ισοσκελισμένων και πλεονασματικών προϋπολογισμών στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας των Μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τελικός σκοπός δεν είναι άλλος από την υποταγή της ζωής των ανέργων και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, στις ανάγκες εξυπηρέτησης του τοκογλυφικού και παράνομου δημόσιου χρέους.

Στην πράξη η έγκριση αυτού του Προϋπολογισμού, συνιστά ταυτόχρονα υποταγή και αποδοχή αυτής της βάρβαρης καπιταλιστικής πολιτικής, μετατρέποντας τους περιφερειακούς συμβούλους που θα τον υπερψηφίσουν, σε συνενόχους στο διαρκές έγκλημα εναντίον του λαού μας. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Περιφερειακή μας Παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2017, ακριβώς επειδή δεν συντάχθηκε με τα μάτια στραμμένα στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά με κριτήριο τα κέρδη των τοκογλύφων δανειστών και την εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στον αντίποδα αυτού του μνημονιακού Προϋπολογισμού, η Αριστερή Παρέμβαση παλεύει μαζί με το λαό για:

Προϋπολογισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, της νεολαίας  και των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς και των εργατών γης, και όχι σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου, των τραπεζών, των τοκογλύφων δανειστών, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
-  Επαναφορά του ύψους της χρηματοδότησης των ΚΑΠ που έχουν περικοπεί. Άμεση απόδοση από το κράτος στους ΟΤΑ των χρωστούμενων πόρων.
- Κατάργηση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» και ανατροπή των βάρβαρων καπιταλιστικών πολιτικών του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».
-  Καμιά μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Καμιά υποβάθμιση των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών. Όχι στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., όχι στο ξεπούλημα δημόσιας γης.
-  Λεφτά για τις κοινωνικές δαπάνες, για μισθούς και συντάξεις και τις λαϊκές ανάγκες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, υποδομές, πολιτισμό και αθλητισμό.
-  Να διαγραφεί το χρέος της κεντρικής Κυβέρνησης, των Δήμων και των Περιφερειών.
-  Να πληρώσουν οι τράπεζες και το κεφάλαιο την κρίση και όχι ο λαός.
-  Εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο για δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα εκατομμύρια των ανέργων, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς.

Η καταψήφιση του Προϋπολογισμού από την Περιφερειακή μας Παράταξη, την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, επιχειρεί να αναδείξει για μια ακόμη φορά, πως ο μόνος δρόμος για να ανασάνει ο λαός, τα εκατομμύρια των ανέργων και η εργαζόμενη πλειοψηφία, είναι η ανατροπή του ασφυκτικού πλαισίου αποπληρωμής του χρέους, η μονομερής διαγραφή του, και η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Εμείς δεν προσδοκάμε ούτε επιδιώκουμε την «ανάπτυξη» του καπιταλιστικού κέρδους, αλλά την ανάπτυξη κοινών αγώνων ρήξης και ανατροπής με στόχο την εργατική – λαϊκή δημοκρατία και την κοινωνική απελευθέρωση. Δεν επιδιώκουμε το καπιταλιστικά εφικτό, αλλά παλεύουμε για το κοινωνικά αναγκαίο.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας
 
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη