ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία, για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Οκτώ χρόνια πέρασαν από το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον δολοφόνο αστυνομικό Ε. Κορκονέα και τον συνεργό του, επίσης αστυνομικό, Β. Σαραλιώτη. Η εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008 ήταν μια εξέγερση απέναντι στη βάρβαρη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, αλλά και απέναντι στο ακόμα πιο βάρβαρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση της νεολαίας ότι το μέλλον της δεν είναι να επιβιώνει σε ένα καθεστώς ανεργίας με διαλείμματα επισφαλούς εργασίας, μισθούς-χαρτζιλίκια και κατακερματισμένα εργασιακά δικαιώματα. Εξέφρασε την απαξίωση των κυρίαρχων νόμων του πολιτικού συστήματος αλλά και την γενικευμένη αμφισβήτησή του.

Οκτώ χρόνια μετά, η επίθεση στη νεολαία σκληραίνει σε τέτοιο βαθμό, που ένας στους τέσσερις φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους, οι μισθοί παγιώνονται για τη νεολαία στα 400 ευρώ, και το δικαίωμα στην ασφάλιση μετατρέπεται σε προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, καθώς τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλουμε είναι εξωφρενικά.

Οκτώ χρόνια μετά, καλούμαστε να πάρουμε εμείς τη σκυτάλη του αγώνα, όχι για να «γιορτάσουμε» εκείνη την περίοδο, όχι για να της δώσουμε επετειακό χαρακτήρα, αλλά αντίστροφα, μέσα από αυτήν την ημερομηνία να καταφέρουμε να εκφράσουμε τα σημερινά μας αιτήματα.

Να καταφέρουμε να τη χρωματίσουμε με το στίγμα της τωρινής συγκυρίας. Να καταφέρουμε να πιάσουμε το νήμα που συνδέει την κραυγή της νεολαίας και των εργαζομένων τον Δεκέμβρη του 2008 με τους σημερινούς αγώνες. Γιατί αυτή η ημερομηνία δε θα έχει κανένα νόημα, αν δεν καταφέρουμε πεισματικά να την τραβήξουμε από το στείρο ιστορικό της χαρακτήρα και να την κάνουμε ζωντανή πραγματικότητα.

Στη συνολική επίθεση που βιώνουμε από κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει τώρα να απαντήσουμε μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Η σιωπή και η αναμονή δε λύνουν τα προβλήματά μας, αλλά τα τροφοδοτούν. Πρέπει τώρα να τους ανατρέψουμε και να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Με τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη, συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη