«Η πρόταση του κ. Γ. Κοτρωνιά και η επέκτασή της», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Η πρόταση του κ. Γ. Κοτρωνιά
και η επέκτασή της
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Κε Διευθυντά,
Στην πρόταση του κ. Γ. Κοτρωνιά ως αρχηγού μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων συμπαρατάσσομαι για την άσκηση ετοιμότητας υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμού «πέραν της συνήθους σεισμικής δραστηριότητας» στην περιοχή μας. Προσθέτοντας με ευρεία συμμετοχή πολιτών και με ενημερωτικές ομιλίες-συζητήσεις κοινού. Αυτές χωρίς να εντάσσονται σε «επείγουσα ανάγκη» που θα δημιουργούσαν «πανικό» και θεωρώ καλόν να γίνονται πράγματι σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως είναι υπηρεσιακά αρμοδίως προγραμματισμένα, διότι σε σεισμογενή περιοχή βρισκόμαστε και όλα είναι πιθανά και σε αυτή τη βάση να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σε ήσυχους καιρούς χωρίς κανέναν πανικό.
Επειδή  όμως από κάθε άποψη «σεισμικά» και «γεωπολιτικά» διανύουμε στην γειτονιά μας πολύ κοντά μας και συνοριακά και εντός χώρας σήμερα κάθε άλλο παρά … «ήσυχους καιρούς», επεκτείνω την παραπάνω πρόταση σε ενημερωτικές δημόσιες οργανωμένες συζητήσεις ΚΑΙ Ασκήσεις ΟΛΩΝ στην περιοχή μας για αντιμετώπιση και ψύχραιμη συμπεριφορά και έναντι οποιωνδήποτε «έκτακτων φαινομένων» μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ κυριολεκτικά, εναντίον της Πατρίδας, έξωθεν αλλά και ως «ντόμινο» και εντός. Και το εννοώ έτσι όπως το διατυπώνω: Πολέμου. Να γνωρίζει και να γνωρίζουμε όλοι «ο πολυσυλλεκτικός πληθυσμός εντός συνόρων» ΤΙ ΘΑ πράττει, ΠΩΣ ΘΑ συμπεριφέρεται σε τέτοια φαινόμενα που η πιθανότητα  εμφάνισής τους είναι σήμερα πιθανή ακόμα και με αισιόδοξα  «σενάρια» μέλλοντός μας. Να γνωρίζουμε όλοι και για όλους.
Σε ημέρες φυσιολογικής ροής ζωής μπορούμε να σχεδιάζουμε ψύχραιμα και να προλαβαίνουμε και το χειρότερο και σε «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» ΑΝ κακή ώρα έρθει στον τόπο μας.
Τέτοιες ασκήσεις έχουν ΚΑΙ την πολύ σημαντική «παράπλευρη ωφέλεια», ότι ενώνουν όλους μας και με όλους τους διπλανούς μας σε αλληλοβοήθεια και αίσθηση της κοινής πορείας μας σε όλα, συνένωσής μας εναντίον έξωθεν και εντός εμφανισθησομένων κινδύνων. Μια άλλη αντιμετώπιση προβλημάτων και εκ προτέρων… αξιολόγηση καταστάσεων… Σε κρίσιμες ώρες η απόσταση Γνώσης και Άγνοιας είναι ίση με την απόσταση Ζωής – επιβίωσης και απώλειάς της.
Αφού δημοσιεύω και πολύ αναλυτικά πάντα τα επιχειρήματά μου σε κάθε περιεχόμενο Αναφορών μου για τα ΚΟΙΝΑ και προς τις Αρχές, οφείλω να ενημερώσω ότι, μετά τη δημοσιευμένη απάντηση του κ. Περιφερειάρχη σε Αναφορές μου, συναντηθήκαμε με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη στο Μέγαρο της Λαμίας, συζητήσαμε επί των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν και, κατά  συμφωνίαν μας, για «ενέργειες μετά τας εορτάς». Όπως περιμένω και από τους 5 Βουλευτές του Νομού μας στα θέματα  που Δημόσια έχω αναλύσει, προτείνει και έχω όχι μόνο λεκτικά ούτε μετά… τετραετία… αλλά και με πράξεις συνεχώς στηρίξει ο ίδιος στον πραγματικό κόσμο μας, προς αποφυγήν χειρότερου ή ενίσχυση του καλύτερου όπως κρίνω, καλύπτοντας «από πλευράς λαού» κενά που έπρεπε να μην υπάρχουν «από πλευράς αξιωματούχων».
Εύχομαι Υγείαν, Ευτυχίαν και Δημιουργίαν σε όλους,
ιδιαίτερα στους Νέους,
όχι στον «αφηγηματικό» αλλά στον πραγματικό κόσμο μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη