Xοιρινό ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα

 ΦΑΓΗΤΟ
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xοιρινό ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
Γνωστό το πιάτο, αλλά με μια παρέκκλιση. Στη συνταγή μου έχω προσθέσει μουστάρδα, λευκό κρασί, λεμόνι και τσίλι, για να ανεβάσω τη γεύση.
Υλικά

    1 χοιρινό ψαρονέφρι
    1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή Dijon
    1 πρέζα μπούκοβο
    1 κιλό πατάτες ποιοτικές, Νάξου
    3 καρότα
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 ποτηράκι λευκό κρασί
    Λίγο χυμό λεμόνι
    1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο
    Λίγο μαϊντανό κομμένο
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Αλείψτε το ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και λίγο μπούκοβο. Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι.

Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα πιρέξ και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα μπούκοβο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, πολύ καλά. Προσθέστε από πάνω το κρέας και το δενδρολίβανο.

Ρίξτε το κρασί σε όλο το πιρέξ και προσθέστε λίγο, ελάχιστο νερό. Ψήστε για 1,5 ώρα. Αν δείτε ότι θέλει λίγο νεράκι, προσθέστε, αποκτήστε την άνεση με το φαγητό σας

Δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμες πατατούλες και πιο γευστικό ψαρονέφρι!

Πηγή: iefimerida

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη