ΛΑΡΚΟ: Δίωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση την Τετάρτη ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 14.00 προχωρούν την Τετάρτη 4 Γενάρη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ με αίτημα την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Η απόφαση για τη στάση εργασίας πάρθηκε την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκέμβρη στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στον κινηματογράφο «Ίλιον» με θέμα τον ορισμό ημερομηνίας απεργίας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.
Γνωστοποιώντας την απόφαση για τη στάση εργασίας στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το Συνδικάτο Συγκολλητών - Εργατοτεχνιτών - Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι δεν έχει υπάρξει δέσμευση για την υλοποίηση του αιτήματος έστω και με χρονοδιάγραμμα και υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για να διασπαστεί ο αγώνας των εργαζομένων (Διαβάστε τις κοινοποιήσεις προς τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στα Συνημμένα Αρχεία).
Το Συνδικάτο στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους αναφέρει:
«Ο αγώνας μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια με σύμβαση αορίστου χρόνου είναι ένας αγώνας που διεξάγεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν 2 μήνες στη Βουλή πέρασε τροποποίηση για περαιτέρω διεύρυνση και νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων.
Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων αντικειμενικά έχει απέναντί του τη ΛΑΡΚΟ, τους εργολάβους και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν.
Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων αντικειμενικά έχει απέναντί του τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως και να λέγεται, από την άποψη πως έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν.
Ήσασταν όλοι παρόντες όταν η ΛΑΡΚΟ στην αρχή του αγώνα μας είπε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενσωματώσεις.
Ο αγώνας και η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι αυτά που ανάγκασαν τη ΛΑΡΚΟ να αποφασίσει να κάνει λίγες ενσωματώσεις.
Η συνέχιση του αγώνα και η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτά που θα τους αναγκάσουν να υλοποιήσουν το δίκαιο αίτημά μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κάποιοι για να διασπάσουν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα μας θα κάνουν τα πάντα. Το Συνδικάτο μας έχει πείρα για να τους απομονώσει και να τους βάλει στη θέση τους.
Αυτοί που τώρα μας λένε πως το Συνδικάτο μας είναι κομματικό είναι οι ίδιοι που το 2006 λέγανε τα ίδια για να διασπάσουν τον τότε αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες.
Τότε τα κατάφεραν. Διασπάσανε τον αγώνα και η ΛΑΡΚΟ αντί για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών έκανε μόνο 120 ενσωματώσεις με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της.
Εμείς βάζουμε τον προβληματισμό στο κάθε μέλος μας που ήταν παρόν και συμμετείχε στις ΓΣ:
Όλοι όσοι ήμασταν στις ΓΣ είμαστε φίλοι του ίδιου κόμματος;
Όλοι όσοι ήμασταν στις ΓΣ έχουμε τις ίδιες ιδέες;
Γιατί να είναι Ρομπέν των Δασών όποιος θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους μας;
Γιατί μας κατηγορεί το Επιχειρησιακό Σωματείο; Τι του κάναμε;
Αυτοί οι συνδικαλιστές που λένε το Συνδικάτο μας κομματικό για να μας διασπάσουν έχουν δουλέψει μία ώρα στον εργολάβο για να δουν πώς είναι;
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους σας, σας καλούμε εσείς να απαντήσετε στη λασπολογία και στις συνειδητές προβοκάτσιες που κάνει η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για να εξυπηρετήσει τη Διοίκηση.
Ένα είναι σίγουρο. Πως αν κάνουμε πίσω τώρα, η ΛΑΡΚΟ θα σταματήσει σε αυτές τις 15 ενσωματώσεις όπως έκανε το 2007 με τις 120 ενσωματώσεις.
Aν συνεχίσουμε να είστε σίγουροι πως μαζί μας θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, η τοπική κοινωνία, άλλα συνδικάτα του κλάδου και γενικότερα. Στον αγώνα ξεχωρίζουν οι εχθροί από τους φίλους.
Αν συνεχίσουμε υπάρχει προοπτική να καταργήσουμε μια για πάντα το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.
Μόνο με τον αγώνα έρχεται η νίκη και ο αγώνας για να είναι νικηφόρος χρειάζεται συμμετοχή και αποφασιστικότητα.

Από αυτή την άποψη η επιτυχία της 2ωρης στάσης και της ΓΣ θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη