Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών για τα Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ

 
  Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών για τα Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ
  ΓΕΝΑΡΗΣ 2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Mε αίτηση προς την επιτροπή περιβάλλοντος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η εταιρία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ  ΣΕΛΟΝΤΑ  ΑΕΓΕ  υπέβαλε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  και ζητούσε έγκριση για :

α. επέκταση χερσαίων εγκαταστάσεων του ιχθυογεννητικού σταθμού σε δημόσια δασική έκταση επτά στρεμμάτων εντός ζώνης αιγιαλού και παραλίας

β. εκσυγχρονισμό και  αύξηση της ετήσιας παραγωγής ιχθύων από περίπου 400 tn σε 500 ton

γ. Μετατόπιση της πλωτής μονάδας .

Επίσης ζητούσε αύξηση της παραγωγής στο συσκευαστήριο από 200tn  ετησίως σε 1350 ton.

Όλα αυτά προβλέπουν και διάφορα υποστηρικτικά έργα όπως υπόστεγα, ρεμίζα επισκευής οχημάτων, προβλήτα, silo, νέο σύστημα όδευσης τροφών κλπ.

Θέση κατασκευής των έργων είναι περιοχή ΛΑΓΟΝΗΣΙ  Λάρυμνας.

Η επιτροπή περιβάλλοντος που συνεδρίασε την 23/1/2017 αποφάσισε να εγκρίνει την ΜΠΕ και να κάνει δεκτά ότι ζητούσε η συγκεκριμένη εταιρία.

Επιβεβαίωσε έτσι ότι η αρχή της περιφέρειας ευθυγραμμίζετε πλήρως με την

πολιτική του κόμματος που στηρίζετε και στηρίζει, με τις διαχρονικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, με την ΕΕ και την ΚΑΠ η οποία εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, διευκολύνει την συγκέντρωση της παραγωγής των ιχθυοκαλλιεργειών όλο και σε λιγότερα χέρια, στέλνει στον καιάδα και την ανεργία τους μικρούς παράκτιους αλιείς και ταυτόχρονα αδιαφορεί για τα όποια προβλήματα των εργαζομένων και τα τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα που δημιουργούνται στις  περιοχές δράσεις των ιχθυοκαλλιεργειών.

Η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι κάθετα αντίθετη με αυτές τις πολιτικές. τις καταγγέλλει και παλεύει για την ανατροπή τους.

Πιστεύουμε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες είναι χρήσιμες,  πρέπει να είναι δημόσια κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία η οποία θα υπάγεται σε επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό,  κάτω από εργατικό έλεγχο, θα παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων, ενώ ταυτόχρονα θα λύνουν ζητήματα των εργαζομένων σε αυτές και θα παίρνουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Καλούμε τον λαό του δήμου μας να συμπαραταχθεί μαζί μας σε αυτή την κατεύθυνση πάλης. Να καταδικάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της περιφέρειας που προωθούν τα συμφέροντα των λίγων αλλά και την δημοτική αρχή που στα λόγια τάχα εναντιώνεται σε αυτές τις επιλογές αλλά στην πράξη τις αποδέχεται.


Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη